KAKVO NAS VRIJEME OČEKUJE U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI? Pročitajte detaljnu vremensku prognozu

Već krajem petka, na Novu godinu, zapuhat će jako jugo što će biti uvod u novo iznimno kišovito razdoblje. Sljedećih desetak dana u mnogim krajevima Dalmacije past će preko 100 litara kiše po kvadratnom metru


Na samom smo kraju 2020., a ona će u meteorološkom smislu ostati upamćena kao jedna od najtoplijih u povijesti službenih mjerenja. Tome će sigurno doprinijeti to da će ovogodišnji prosinac u Splitu, na službenoj DHMZ postaji na Marjanu, biti najtopliji prosinac u povijesti službenih mjerenja.


Osim toga, u Splitu su ovog mjeseca pala još 2 velika klimatološka rekorda. Prosinac će biti najkišovitiji prosinac u povijesti mjerenja, a također, ovogodišnji prosinac postao je najkišovitiji mjesec u Splitu od početka službenih meteoroloških mjerenja.

Zanimljivo je da je velik dio godine u Dalmaciji bio sušan, a njegov kraj obilježavaju ekstremne oborine.

Stara godina donosi bolje vremenske prilike u odnosu na prethodne dane. Nakon lokalnih neverina u noći, od jutra će u većini predjela biti suho. Tek je na jugu Dalmacije i samo ponegdje u srednjoj još moguća kiša, ali se i tamo navečer očekuje prestanak oborina. Puhat će slaba do umjerena tramontana koja će još samo rano ujutro na moru imati jake udare. Bit će hladnije u odnosu na prethodne dane s najvišim dnevnim temperaturama od 5 ponegdje u Zagori do 13°C na jugu Dalmacije.

Novogodišnja noć bit će vedra i prohladna, u Zagori ponegdje uz slab mraz. U većini predjela vjetar slab.

Već krajem petka, na Novu godinu, zapuhat će jako jugo što će biti uvod u novo iznimno kišovito razdoblje. Sljedećih desetak dana u mnogim krajevima Dalmacije past će preko 100 litara kiše po kvadratnom metru, a ponegdje i znatno više. Ponovno će biti problema s oborinskim vodama.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
4
Grrr
24
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime