KAKVI PRIZORI S MOSORA Bura očistila atmosferu sve do Italije, “izronio” Corno Grande

Nakon što su "nas" Talijani snimili nedavno, uzvraćamo im ovom lijepom fotogalerijom!


Početkom mjeseca hrvatske i talijanske medije obišla je impresivna fotografija snimljena iz talijanskog sela Vico del Gargano na kojoj se vide srednjodalmatinski otoci i snijegom okovano Biokovo. Fotografija je snimljena iza 8 sati ujutro, a izlazeće sunce “okupalo” je našu najvišu obalnu planinu.


FOTOGRAFIJA KOJA JE ZBLIŽILA ITALIJU I HRVATSKU Snimio prekrasnu fotografiju Biokova s Gargana: “Nisam očekivao ovoliko reakcija, stižem u vašu prekrasnu zemlju”

Za razliku od Talijana, koji nas pri posebnim meteo uvjetima mogu vidjeti ujutro, s naše strane Jadrana situacija je obrnuta. Italiju, kada se vidi, najčešće vidimo za vrijeme zalaska Sunca ili neposredno nakon. Tako je bilo i tijekom utorka. Bura je očistila atmosferu, a krajem dana se i smirila što je donijelo povoljne atmosferske uvjete da nad horizontom izrone najviši vrhovi Apenina. Nije rijedak slučaj da se Italija, točnije vrhovi Apenina, mogu vidjeti s obalnih planina naše strane Jadrana. U nekim situacijama, Apenini se mogu vidjeti čak s vrhova Dinarida južne BiH.

Tako se s Kozjaka, Mosora, Biokova, Dinare… mogu vidjeti vrhovi Apenina udaljeni i preko 300 kilometara.

U srijedu predvečer na Zvjezdanom selu Mosor boravili su splitski fotografi Goran Leš i Eddy Meštrović. Oni su, osim zalazećeg sunca i pokojeg kumulusa, snimili 105 kilometara udaljeni otočić-hrid Jabuku, te vrhove apeninskog poluotoka Gran Sasso i njegov 2.912 metara visok Corno Grande udaljen od zvjezdarnice 262 kilometra.Fotografije su posebno lijepe jer upravo u ovom dijelu godine Sunce zalazi iza masiva Gran Sasso. Nakon što su “nas” Talijani snimili nedavno, uzvraćamo im ovom lijepom fotogalerijom!Moja reakcija na članak je...
Vau
31
Haha
1
Hagić
3
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime