Tijekom jučerašnjeg dana nisu nam prestale pristizati fotografije čovjeka koji je po centru Splita prošetao s, ni manje ni više, nego živim pijetlom.

Iako možda na prvu zvuči smiješno, pa čak i simpatično, to nije niti blizu stvarnom stanju. Osim što ga je preko cijele Rive nosio za nogu, čovjek je pijetla vodio i na uzici te puštao da sam šeta naokolo. Oko noge mu je svezao konop s lopticom za pse.

Kako je pijetao završio govori nam komentar naše čitateljice uz fotografiju pijetla kako leži na Trgu Gaje Bulata.

– Završio je ovako, isprid HNK. Naravno, odvezali smo mu noge, al pivac nije uopće došao sebi, nije se maka s mista. Ovo je sramota, a čovik nije sav svoj nikako, počea je vriđat nas koji smo pomagali pivcu..reka je da je pivac ima prometnu!! Policiju smo mu zvali!! Ovo je mučenje, životinji poput pivca nije misto u gradu, na betonu, niti vezanom konopima!

Kao što je poznato, ptice su jako osjetljive na stres koji često dovodi i do njihove smrti, a nema većeg stresa od nagle promjene mjesta boravka i izloženosti gradskoj vrevi, stoga ne čudi da je pijetao skončao na ovaj način.Slučaj nije prijavljen policiji

Kako su građani tvrdili da je slučaj prijavljen policiji upitali smo glasnogovornicu PU splitsko – dalmatinske jesu li izašli na teren te je li vlasnik pijetla sankcioniran.

– Nije zaprimljena, ni telefonski, niti za sada, pismeno niti jedna prijava tog tipa. Reagiramo na sve prijave građana, pa naravno da bi postupali i u ovom slučaju, ali nismo znali za to do ovog trenutka – kazala je glasnogovornica PU splitsko – dalmatinske.

Podsjećamo da se po Kaznenom zakonu (čl. 205) usmrćivanje i zlostavljanje životinja, nanošenje bespotrebne boli i izlaganje životinja bespotrebnoj patnji, kažnjava zatvorom do jedne godine, ali za to je potrebno da svjedoci zlostavljanje prijave policiji.

Ovom pijetlu očito nitko nije pomogao prije nego je bilo prekasno, ali nadamo se da će ovaj slučaj osvijestiti građane da ubuduće svako zlostavljanje životinja na vrijeme prijave.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime