JVP KNIN Nakon intervencija u Podgori i Tučepima krenuli kući, tamo ih dočekao ogroman požar u tvornici

Nakon što su se uputili kući poslije cjelodnevnih intervencija u Makarskom primorju, u Kninu ih je čekala velika intervencija

Požari koji su proteklih dana zahvatili Podgoru i Tučepe, na teren su izvukli vatrogasce iz dalmatinskihh županija, ali i iz ostatka Hrvatske.


Jedni od onih koji su odmah 19.lipnja u 6 ujutro krenuli  na požarište u Podgoru su i momci iz Javne vatrogasne postrojbe Knin i DVD-a Knin.

Mijo Galiot, Dino Barišić i  Igor Cigić ranom zorom zaputili su se u vatrenu stihiju kako bi pomogli kolegama u Podgori.

Mijo Galiot, pripadnik JVP-a Knin kaže kako su na mjesto događaja došli rano ujutro,dok su gasili požar u Podgori, izbio je još jedan u Tučepima.

Odmah su premješteni na novu lokaciju, a kada su sutradan, 20. lipnja, požari konačno sanirani, vatrogasci iz Šibensko-kninske županije konačno su mogli biti raspušteni.

No, ni tada nisu imali mira.


Naime, naš onda kada im je zapovjednik rekao kako mogu uzeti slobodnu noć, oni, kao da su znali,, zatražili su da ostanu u postaji ukoliko bi došlo do neke intervencije.

Ionako umorni od cjelodnevnog gašenja zahtjevnog požarišta na Makarskom primorju, dočekala ih je strašna vatrena stihija u Kninu u koju su morali ući pribrane glave.Naime, oko 21 sat i 45 minuta, dobili su dojavu kako gori dimnjak kninske tvornice DIV.

– Radnici su bili evakuirani, a mi smo izišli na intervenciju. atru smo relativno brzo ugasili, ali smo ostali još 4 sata nadgledati situaciju zajedno s policijom – kaže Galiot.

Prema riječima našeg sugovornika došlo je do požara na ventilacijskom sustavu novog pogona DIV-a. Planula je izolacija, vatra je brzo ugašena, ali je dim satima sukljao.

Cijelu noć kninski su vatrogasci proveli dežurajući, a u 6 ujutro konačno su završili intervenciju.

Nakon cjelodnevnih i cjelonoćnih smjena, konačno su dobili malo prostora za odmor.

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0