Podijelite

Hajduk je nakon hladnog tuša i uvjerljivog poraza u Osijeku na Poljudu dočekao Lokomotivu. Početne su prilike pripale domaćinima, ali ni Ivanovski ni Jairo nisu uspjeli u realizaciji. Uslijedila je kontra gostiju preko Ivanušeca, ali Hajdukov ga je kapetan Juranović zaustavio odličnom intervencijom. U 14. minuti poigravanje Hajdukovih igrača rezultiralo je Karačićevim udarcem s ruba kaznenog prostora, a lopta je prohujala pored vratnice. Nakon poduže uspavanke i jedva gledljive igre na terenu, u 31. je minuti Ivanovski snažno zapucao iz daljine, ali Grbić je bio na mjestu, a udarac koji metar od vratnice. U 33. minuti opasno pred bijelim golom, Kastrati se našao sam na ubačaju, ali Đurasek nije uspio doći do lopte i ugroziti Ljubića. Pet minuta prije kraja prvoga dijela Kopić je iz igre morao povući Saida, a uveo je Šegu. U općoj nervozi i nabadanju po razrovanom terenu palo je i nekoliko žutih kartona. Kraj poluvremena ipak je donio zgoditak, i to fascinantan: Stanko Jurić, mladi pridošlica iz Dugopolja, nakon pogotka u svom debiju protiv Slavije iz Sofije zabio je i Lokomotivi, poluvolejem s 30 metara.

Početak drugoga poluvremena donio je barem malo uzbuđenja u igru: Šego je pao u kontaktu s Grbićem, no sudac Batinić procijenio je da nema govora o jedanaestercu. Lokomotivin je trener Goran Tomić uskoro u igru uveo iskrsnog Krstanovića i odmah mu se isplatilo. Radonjić je jednim dodavanjem izbacio Hajdukovu obranu, a Krstanović rutinirano zabio za 1-1. Kopić je potom u igru uveo Delića umjesto Ivanovskog. U 62. minuti Grbić nije uspio sasvim ukrotiti udarac iz daljine pa je na odbijanac natrčao Šego i pao u zajedničkom naletu na loptu, a sudac Batinić i u tom je duelu pokazao da se igra dalje. Fomitschow je potom lijepo ubacio pred gol za Jaira, ali njegov udarac nije bio dovoljno snažan. Brazilac je zatim izišao iz igre, a zamijenio ga je Gyurcso. Da je Gyurcsova agilnost zarazna, momčad bi možda štogod i pokazala u zatvaranju utakmice, ovako je sve ostalo na njegovim i Bašićevim individualnim pokušajima.

Kad se sve zbroji i oduzme, jedini je plus u utakmici efektan Jurićev zgoditak. Da teren izgleda kao alkarsko trkalište prije nekoliko sati, to se vidi, no dok to sam klub ne optuži pod brojem jedan, reći ćemo da je igra bila loša. Ako je ovo generalna proba za četvrtak, glumci su loše odglumili prvotimce Hajduka.

 

Hajduk (4 – 3 – 3) Ljubić – Juranović, Mikulić, Vučur, Fomitschow – T. Bašić, S. Jurić, Hamza – Jairo, Ivanovski, Said.

Lokomotiva (4 – 2 – 3 – 1): Grbić – Datković, Majstorović, Kolinger, Karačić – Jakić, Đurasek – Kastrati, M. Babić, Ivanušec – Radonjić.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime