H. M. (32) iz Splita koji je u ponedjeljak poslijepodne uhićen u Ulici Put Vrborana nakon polusatnog bijega pred splitskim policajcima, u utorak do 14 sati još uvijek nije bio priveden na ispitivanje na ODO Split, a razlog je čekanje rezultata testa na COVID 19, piše Slobodna Dalmacija.

POVEZANI SADRŽAJ:

Naime, nakon uhićenja utvrđeno je da muškarac ima povišenu tjelesnu temperaturu te je odveden na testiranje u splitsku bolnicu.

Zbog toga, u trenutku pisanja ovog teksta u utorak poslijepodne, službeno još uvijek nije bila završena kriminalistička obrada niti podignuta kaznena prijava. Ipak, doznali smo da će najvjerojatnije biti kazneno prijavljen za prisilu prema službenoj osobi i obijesnu vožnju u cestovnom prometu.

Podsjetimo, 32-godišnjaka je u ponedjeljak oko 16.15 sati u ulici Sedam Kaštela uočila policijska ophodnja dok je bio u zelenom passatu splitskih registarskih oznaka zajedno s još jednom osobom.

Obzirom da su znali da su PP Kaštela i 2. Policijska postaja za njim raspisali potragu, pokušali su ga zaustaviti, no nije se obazirao na njihove zapovijedi već je stisnuo gas i počeo bježati. U navedenoj je ulici prvo vozilom udario u službeno policijsko vozilo u kojem su bila dva policajca da bi potom automobilo pokušao oboriti i jednog od policajaca prometne policije na motociklu, javlja Slobodna Dalmacija.

“Očistivši” sebi put nastavio je bjesomučno voziti, no policajci su ga opet sustigli u Vukovarskoj ulici nedaleko od raksrižja za “Mall of Split”. Tada udarom automobila ruši ovog istog policajca na motociklu i bježi dalje. Iako je pao zajedno s teškim motocikom, policajac nije odustao već je podigao motocikl, sjeo na njega i ponovno pojurio za bjeguncem.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime