JUNAK DANA Josip nam je opisao kako je spasio djevojčicu od utapanja: “Mateo je viknuo da se utapa, već je bila bijela”

"Voda je bila zelena, pa je u jednom trenutku nisam ni vidio. Pomislio sam da neću uspjeti, da ću je izgubiti. Bila je već počela tonuti, no uspio sam je uhvatiti za kosu"


rrem

Sinoć smo objavili vijest da je u hladnu rijeku Rudu upala 13-godišnja djevojčica iz Graba i počela se utapati. Srećom, brzo su reagirali stanovnici Rude koji su se našli u neposrednoj blizini. Djevojčicu je iz rijeke izvukao 37-godišnji Josip Crljen Jack, koji je postao pravi junak zahvaljujući brzoj reakciji koja je djevojčici spasila život.


Opisao nam je što se zbilo na Rudi u ponedjeljak poslijepodne.

– Bila je fešta. Kum je krstio kćerku, a na izletištu su se istovremeno događale tri fešte – kazao nam je Josip.

Onda je uslijedio trenutak koji neće zaboraviti.

Susjedov sin Mateo Tadić je viknuo da se u vodi utapa djevojčica. Dotrčao sam do obale i bez razmišljanja skočio. Vidjelo se da je situacija bila biti ili ne biti. Voda je bila zelena, pa je u jednom trenutku nisam ni vidio. Pomislio sam da neću uspjeti, da ću je izgubiti. Bila je već počela tonuti, no uspio sam je uhvatiti za kosu. Posljednji trenutak sam je uhvatio i povukao k sebi. Nije davala bilo kakvog otpora. Koža joj je bila potpuno bijela. Uspio sam je izvući do zida gdje su ostali priskočili u pomoć. Podigli su je iz vode, a onda joj je pruženo umjetno disanje – otkrio nam je Josip kojemu je ovo bilo prvo iskustvo ovakve vrste.Doznajemo da se 13-godišnja djevojčica danas osjeća dobro.

– Bila je kod liječnika, ali sve je u redu. Njeni roditelji su me više puta zvali i zahvalili mi – priča nam Josip.

Kaže da mu je teško opisati kako se osjeća.

– Bez obzira na sav šok koji smo svi jučer doživjeli, ipak je lijep osjećaj kada znaš da si spasio dijete. Radi se o mladom životu, te mi uopće nije važna ova medijska pozornost. Drago mi je da sam se našao tu u to vrijeme – zaključuje junak priče iz Rude.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime