Jugo na Jadranu divlja, očekuju se veliki poremećaji u prometu morem. Navečer stiže olujno nevrijeme!

Krajem dana fronta nam donosi kišu, pljuskove i grmljavinu, a lokalno će u noći na nedjelju biti izraženog grmljavinskog nevremena

Snažno jugo puše diljem Jadrana. Tijekom noći jugo je najjače puhalo u Dalaciji. Prema podacima DHMZ-a, na Svetom Juri na Biokovu zabilježeni su udari do 93 km/h. Na Lastovu su udari dosezali 87 km/h, Palagruži 89 km/h, a u Splitu 77 km/h.


Zbog olujnih udara vjetra tijekom subote se očekuju veliki problemi u prometu morem. Vrhunac juga u Dalmaciji očekuje se u subotu navečer.

UPALIO SE NARANČASTI METEOALARM Velike promjena vremena ovog vikenda s jugom do 110 km/h: Pročitajte detalje

Snažno jugo koje puše s prednje strane prostrane ciklone donijelo je topao zrak. Zbog toga je izostalo uobičajeno noćno hlađenje tla pa su temperature zraka vrlo visoke za dio godine.

Ako izuzmemo planinske lokacije, temperature zraka u noći u Dalmaciji nisu padale ispod 20°C, a na makarskom primorju ponegdje su dosegle vrlo toplih 25°C.


Krajem dana fronta nam donosi kišu, pljuskove i grmljavinu, a lokalno će u noći na nedjelju biti izraženog grmljavinskog nevremena.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime