Joško Kontić nakon ostavke: Koalicija dvije nezavisne liste u Sinju nikada nije zaživjela

"Predstavnička većina u posljednje vrijeme ima izražen problem održavanja kvoruma na sjednicama i ostavka je isključivo reakcija na tu činjenicu" - kazao nam je Kontić

Kao što smo ranije izvijestili, predsjednik sinjskog Gradskog vijeća Joško Kontić danas je dao ostavku.


Nakon što smo dobili komentar gradonačelnice Kristine Križanac, sada je svoju ostavku komentirao sam Kontić.

– Na časnu dužnost predsjednika Gradskog vijeća izabran sam voljom 7 vijećnika NL dr. Stipislava Jadrijevića i 5 vijećnika Mosta nezavisnih lista. Gradsko vijeće je od tada odradilo 17 sjednica od kojih su se neke održavane kroz dva ili tri dana zasjedanja, pa se može kazati kako su se sinjski vijećnici u ovom mandatu prosječno sastajali 2 puta mjesečno.

Predstavnička većina u posljednje vrijeme ima izražen problem održavanja kvoruma na sjednicama i ostavka je isključivo reakcija na tu činjenicu.

Koalicija dvije navedene liste nikada nije niti zaživjela u pravom izvršnom obliku pa moja ostavka ne predstavlja nekakav poseban politički potres. Svoj rad u Vijeću nastavljam kao gradski vijećnik – kazao nam je Kontić.

Je li Kontić u pravu da njegova ostavka nije početak političkih potresa u Sinju ili se radi o prekidu klimave suradnje dosadašnji političkih partnera doznat ćemo već 11. lipnja 2018. za kada je zakazana 14. sjednica sinjskog Gradskog vijeća gdje će vijećnici primiti na znanje Rješenje o razrješenju predsjednika Gradskog vijeća Grada Sinja, zbog podnošenja ostavke.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime