Josipa Lisac o izvedbi himne Lady Gage: ‘Nije ona tako strašna pjevačica’

"Gaga je bila obučena u crveno-crno, isto kao i ja"


Nakon što je Lady Gaga otpjevala američku himnu na inauguraciji američkog predsjednika Joea Bidena, na hrvatskim portalima uslijedili su i brojni komentari u kojima se njen način izvođenja usporedio s onim kako ga je izvela Josipa Lisac na inauguraciji predsjednika Zorana Milanovića. Neki su čak komentirali kako bi Josipa trebala naučiti Gagu kako se pjeva himna, piše Večernji list.


– Ne bih ja nikoga učila, ona je svoja i zna. Ja samo mogu pokazati sebe. Gaga je bila obučena u crno-crveno, isto kao i ja. Ja sam još imala crveni šešir i zbog toga sam bila podložna kritikama ljudi koji možda to ne razumiju. Moram vam reći da je Lady Gaga u svojoj interpretaciji isto dodala improvizaciju van teme – kazala je Josipa Lisac i dodala da je Gagina izvedba nije impresionirala.

– Nije Lady Gaga tako strašna pjevačica. Dosad sam čula puno američkih pjevača koji su himnu izveli na svoj način. U tome i je poanta. Mislim da je Gaga to izvela prosječno. Ona je dosta jednostavna u svom glazbenom izričaju. Ne bih imala ništa za ni protiv, izvela je onako kako ona to izvodi – kazala nam je Josipa i izdvojila neke koji su to puno bolje radili. – Mislim da je Beyonce to izvela puno bolje i senzibilnije na Obaminoj inauguraciji, onako više kao ona. Meni je jedna od najljepše izvedenih himni ona od Marvina Gayea 1983. godine, a unazad posljednjih godina također je bilo puno dobrih verzija. Inače, slušala sam i govor od Joea Bidena i svako malo je koristio riječ sloboda. Jasno da uz to ide dostojanstvo, dignitet i svečanost – kazala je Lisac.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
9
Hagić
1
Hmmm
3
Plač
0
Grrr
0
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime