Na desetke tisuća ljudi slilo se u Sinj kako bi prisustvovali 303. Sinjskoj alci. Inače, alkarske svečanosti traju tri dana – prvo se trči Bara pa Čoja, i na koncu Alka.

U Sinju je cijeli državni vrh. Tu su premijer Andrej Plenković, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kao i brojni ministri koji su došli iz Knina s proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Od oporbe u Sinj je došao čelnik Mosta Božo Petrov i šef SDP-a Davor Bernardić.

Najveće simpatije i ovacije dobio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić koji se nije mogao obraniti od rijeke obožavatelja koji su se htjeli fotografirati s njim. U 17 sati Alkarski vojvoda Boško Ramljak proglasio je 303. Sinjsku alku otvorenom.

Odluka o slavodobitniku ostala je za treću utrku gdje je Mario Šušnjara sa sedam punata (u sridu) prvi došao u vodstvo. Odmah iza njega Josip Čačija pogađa u sridu i preuzima vodstvo s osam punata. Jedini koji ga je mogao odvesti u pripetavanje bio je Ante Zorica, ali on je u trećoj trci pogodio ‘u jedan’ i ostao na ukupnih šest punata.

Time je Josip Čačija postao slavodobitnik 303. Sinjske alke!