Nekadašnji vratar splitskog Hajduka, koji je prvoligaške nastupe imao u Parku mladeži, novi je vratar modrih s Jadra.

Prve nogometne korake napravio je Josip Bender u rodnoj Župi Dubrovačkoj gdje ga je trenirao nekadašnji kapetan Hajduka Darko Miladin, Miladin je prepoznao potencijal mladog vratara pa je Josipa preporučio Hajduku. Stigao je Josip sa 14 godina u Split na probu u Hajduka, odigrao par prijateljskih utakmica i ostao na Poljudu, kako sam priznaje ponajviše zahvaljujući treneru vratara Zoranu Varvodiću.

Na Poljudu nije dočekao pravu priliku pa je svoju sreću potražio u redovima RNK Splita dok su crveni još bili u prvoligaškom društvu, proteklu sezonu proveo je u Zadru, ali opet nije imao sreće, i Zadar je otišao u treću ligu zbog problema koji nemaju veze sa igrama na zelenom travnjaku:

– Velika je šteta što je Zadar ispao iz druge lige zbog nenogometnih stvari, to je grad koji zaslužuje provligaša po svemu, bio sam sretan i zadovoljan svime u Stanovima. Trener je bio Mislav Karoglan, moderan trener, složili smo jaku ekipu, igrali smo prepoznatljivim stilom i prava je šteta što nismo ostali na okupu u drugoj ligi – kazao je Josip Bender.

Solin će ovoga proljeća opet u borbu za opstanak u drugom razredu našeg nogometa, a posljednja prepreka za protivnike kluba s Jadra bit će Bender koji o svojoj novoj sredini kaže:

– Većinu momaka poznajem od prije, pozitivno su me primili, nije bilo nikakvih problema oko prilagodbe, ono što sam do sada vidio je da se radi na prvoligaškom nivou, mislim da ekipa vrijedi puno više od predzadnjeg mjesta na tablici te sam uvjeren da ćemo to svojim igrama na proljeće i pokazati.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime