“Još u rujnu 2020. godine Strabag je izabran za izvođača radova na rekonstrukciji raskrižja u Stobreču”

"Da je sve bilo gotovo na vrijeme, radovi bi bili gotovi prije turističke sezone. Ovako ćemo, uobičajeno, imati dodatne gužve"


Gradski vijećnik Jakov Prkić osvrnuo se na radove rekonstrukcije raskrižja u Stobreču. Kako je napisao na Facebooku, sve ide “puževim korakom”.


Evo što je napisao u objavi.

“Navikli smo na sporost u splitskoj Gradskoj upravi tako da nas Hrvatske ceste ne mogu tako lako iznenaditi. Ipak, još u rujnu 2020. godine Strabag je izabran za izvođača radova na rekonstrukciji raskrižja u Stobreču (Građani će platiti radove 8,1 mil. kn).
Međutim, iako se u isto vrijeme odvijao i natječaj za nadzor nad izvođenjem radova, isti nije do jučer riješen. Ponude su pristigle 28. srpnja 2020. godine, a prijavili su se:

  • Obstinatio, Split – 262.565 kn
  • Terestrika, Split – 343.187 kn
  • Institut IGH, Zagreb – 372.290 kn

I nakon dugog vijećanja i traženja dodatne dokumentacije, pobijedio je najskuplji, Institut IGH.

Kako se u natječaju osim cijene gleda i dosadašnje iskustvo, Obstinatio osvaja samo 24 od 50 mogućih bodova te pada na treće mjesto. Dok Terestrika nije dokazao dodatnim dokumentima svoju sposobnost pa je eliminiran.

Rok završetka radova je 10 mjeseci.Da je sve bilo gotovo na vrijeme, radovi bi bili gotovi prije turističke sezone. Ovako ćemo, uobičajeno, imati dodatne gužve.”

[ HRVATSKE CESTE PUŽEVIM KORAKOM ]
🔴 Jakov Prkić 🔴
Navikli smo na sporost u splitskoj Gradskoj upravi tako da nas…Objavljuje Pametno.infoSrijeda, 3. veljače 2021.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
3
Plač
2
Grrr
1
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime