Velikim uspjesima hrvatskih sportaša ove 2018. godine svoj prilog dali su i kuglači kako na reprezentativnom tako i na klupskom nivou.

Na svjetskom nivou, juniorke su prvakinje svijeta, juniori nositelji pojedinačnih medalja, seniorka Ines Maričić je osvojila zlatnu, srebrnu i brončanu medalju, dok je kod seniora Hrvoje Marinović srebrni (u tandemu sa Anom Jambrović) te brončani u kombinaciji.

Kuglači Zaprešića osvojili su Svjetski kup dok je Mertojak pobijedio na Europa kupu, oba ova dva naša najbolja kluba plasirali su se u ¼ finale Lige prvaka.

Sve ovo potaknulo je Nikolu Dragaša, legendarnog hrvatskog kuglača, porijeklom iz Zemunika Donjeg, trostrukog uzastopnog Svjetskog prvaka (prvu titulu osvojio je baš u Splitu 1972. godine) na organizaciju do sada jedinstvenog natjecanja, svojevrsnog Super kupa na kojem bi nastupili aktualni pobjednici Svjetskog kupa, Europa kupa i Lige prvaka (Zaprešić, Mertojak i Zeleziarna Podbrezova iz Slovačke) uz domaćina KK Medveščak 1958, koji slavi 60 godina osnivanja (šest godina za redom prvak Hrvatske od 1992 do 1998, sedam puta pobjednik Svjetskog kupa, tri puta pobjednik Europa kupa), a vodi ga upravo Nikola Dragaš.

Pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, Milana Bandića ovaj turnir na visokom kuglačkom nivou, odigran je protekli vikend 22. i 23.12.2018. u Zagrebu, na kuglani Medveščaka, koja se nalazi u okviru stadiona u Kranjčevićevoj ulici. U zadnji trenutak Zeleziarna Podbrezova otkazala je nastup zbog bolesti svojih igrača, pa je umjesto njih nastupila izuzetno jaka slovenska ekipa Ograjca Ljubljana sa Primožom Pintarićem, slovenskim reprezentativcem a nekadašnjim igračem Medveščaka.

Prvi dan bio je rezerviran za natjecanje ekipa, a pobjednika je odlučio najveći broj ukupno srušenih čunjeva. Prvo mjesto osvojila je ekipa Zaprešića, prvenstveno radi odličnih rezultata Bolanče (670) i Maneva (642), drugi su bili domaćini Medvešćak 1958, treći Mertojak te posljednja, Ograjca Ljubljana.

Drugi dan u pojedinačnom natjecanju nastupilo je ukupno osam igrača, po dva iz svake ekipe koji su imali najbolji pojedinačni rezultat prvog dana. Ponovo je najbolji rezultat imao Luka Bolanča (Zaprešić) sa 648 srušenih čunjeva, drugi je bio Marinko Matić (Medvešćak 1958) sa 610, dok je Nikola Muše (Mertojak) sa 598 srušenih čunjeva zauzeo treće mjesto.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime