Ravnateljica Drame Hrvatskog narodnog kazališta Split Jelena Bosančić iz osobnih je razloga nakon godinu dana podnijela ostavku na to mjesto, a još nije poznato tko će je zamijeniti, potvrđeno je iz splitskog kazališta.

Za komentar smo upitali ravnatelja HNK Split, Srećka Šestana, koji je je Kazališnom vijeću Bosančić predložio na dužnost u veljači prošle godine.

– Dala je ostavku iz osobnih razloga. Zahvaljujem se Jeleni što smo izvanredno dobro surađivali u ovom periodu. Ona i dalje ostaje član tima u kazalištu i obavljat će poslove dok se ne izabere nova ravnateljica ili ravnatelj drame.

Naravno, posvetit će se svom prioritetnom poslu, a to je režija u glazben-scenskim predstavama. Njoj predstoje pripreme za predstavu Cavalleria rusticana koja bi se trebala održati na početku Splitskog ljeta.

Odradila je veliki posao, zahvaljujem joj se na tome. No sezona je i složena, kao i dramska godina po pitanju dramskog programa. I dalje ćemo nastaviti ostvarivati svoj program – kazao je Šestan za Dalmacija Danas.

Dodao je da još nije odlučio hoće li se raspisati natječaj za novog ravnatelja Drame.

– Ima još vremena, glavno je da je Jelena i dalje u timu – zaključio je.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime