Inženjering tvrtka Pro Integris, tvrtka koja je fokusirana na područje automatizacije elektroenergetskih postrojenja, a čiju su kupci i partneri tvrtke i organizacije koje se bave proizvodnjom, prijenosom i distribucijom električne energije, kao potvrdu za svoj dobar rad više puta je osvojila priznanje Plaketa “Zlatna kune” Hrvatske gospodarske komore za najbolju malu tvrtku. Za nagradu koja se dodjeljuje za uspješnost u poslovanju i doprinos hrvatskom gospodarstvu, a gdje se vrednuje i ukupni poslovni imidž trgovačkih društava, njihov utjecaj na razvoj djelatnosti kojoj pripadaju, te doprinos razvoju hrvatskoga gospodarstva u cjelini, nominirana je i ove godine.

– Navedena nominacija, odnosno nominacije, u kategoriji Malo trgovačko društvo, na županijskoj i državnoj razini su priznanje svim našim zaposlenicima za marljivo, stručno i odgovorno ponašanje u obavljanju radnih zadaća te odnos prema našim kupcima i dobavljačima. Društvo je osnovano krajem 2007. i u prethodnom razdoblju smo dobili tri priznanja Plaketa “Zlatna kuna” tako da vjerujemo da ove nominacije nisu slučajnost – kazao nam je Stipe Smoljo, direktor Pro Integrisa.

Osim nagrađenog doprinosa hrvatskom gospodarstvu, Pro Integris brine o okolišu, te zajedno sa svojim kupcima i partnerima, ulaže vlastite resurse u integraciju modernih tehnologija u elektroenergetsku mrežu.

Ova tvrtka trenutno broji 42 zaposlenika, 4 kolegice u administraciji i financijama te 38 kolega, uglavnom inženjera koji su iskustvo su stekli na različitim projektima na brojnim elektroenergetskim postrojenjima diljem svijeta.

– Među njima je i jedan doktor znanosti te  jedan magistar znanosti, koji je trenutno u završnoj fazi pripreme doktorata. Naša tvrtka djeluje kroz dva ureda, u Splitu i Zagrebu, a imamo i podružnicu u Crnoj Gori.Ujedno smo vlasnici firme GridClone u Nizozemskoj koja se bavi softverskim rješenjima za ispitivanje i certificiranje digitalnih uređaja koji se koriste za upravljanje i relejnu zaštitu u trafostanicama – naglašava Ivan Višić, direktor Pro Integrisa.

Recentni projekt, rekonstrukcija MHE Slap Zete u Crnoj Gori

Tvrtka Pro Integris, odnosno njeni djelatnici zajedno s korisnicima usluga definiraju opseg zajedničkih aktivnosti na implementaciji projektnog rješenja što rezultira ostvarenjem poslovnih i tehničko-tehnoloških ciljeva korisnika. Usluga tvrtke Pro Integris obuhvaća sve faze projekta, od savjetovanja do isporuke i održavanja sustava. Njihovi kupci i partneri su elektroprivredne organizacije te širok spektar tvrtki i institucija iz područja energetike.

– Godinu 2018. ćemo pamtiti zbog velikog iskoraka na sudjelovanju u projektima vjetroelektrana na Sjevernom moru te isporuci opreme za male hidroelektrane u Iranu i Grčkoj. U ovoj godini planiramo nešto manji prihod, ali nastavljamo sa stabilnim poslovanjem. Otvorili smo neka nova tržišta, na primjer u Nepalu i Indoneziji.

U sljedećoj godini planiramo proširiti naše poslovanje u Singapuru gdje se planira montaža velike platforme sa svom elektroenergetskom opremom za priključak vjetroparka približne snage 2 GW koji će se izgraditi u Sjevernom moru.

Trenutno imamo ugovore za projektiranje visokonaponskih trafostanica u Crnoj Gori, Bugarskoj i Kongu. Također, planiramo nastavak aktivnosti na isporuci opreme te usluga vezanih za male hidroelektrane – objašnjava daljnje korake Stipe Smoljo.

Naglašava i kako pretpostavljaju da će ulazak u eurozonu olakšati poslovanje.

– Na domaćem tržištu imamo prilično skroman rezultat, oko 10% ukupnih prihoda, uglavnom za HEP, HOPS i Končar, hvala im na povjerenju. Želja nam je da taj postotak bar malo povećamo u narednim godinama – složni su direktori Smoljo i Višić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime