JAKOV PRKIĆ O PROMETU NA MARJANU: “Hvala EU, na Marjan stiže električni minibus”

"Prijevoz ovakvog tipa na najbolji će način doprinijeti upravljanju prirodnom baštinom, omogućiti prijevoz svima"


Jakov Prkić

“Na sjednici Gradskog vijeća 2018. godine prihvaćena je naša smjernica za smanjenje broja trajnih vinjeta i ukidanje privremenih, uz organizaciju ekološkog prijevoza koncesionara. Trebalo je dvije godine da gradonačelnik donese svoj zaključak na tom tragu, kojeg, nažalost ni danas Javna ustanova ne želi provoditi” – pišu danas na Facebook stranici Pametno.info. O svemu tome se osvrnuo upravo čelnik navedene stranke Jakov Prkić.


Evo što su u nastavku napomenuli:

– Ipak, u sklopu EU projekta „Marjan 2020 – brdo prošlosti, oaza budućnosti” Javna ustanova sada nabavlja električni minibus procijenjene vrijednosti 1,3 mil. kn.

Park-šuma trenutačno ima prijevoz posjetitelja integriran u javni prijevoz, koji se obavlja klasičnim autobusima, zagađivačima okoline i same šume. Navedeni transport ide isključivo do Bena i nema mogućnosti obilaska brdskog dijela park-šume zbog svoje veličine i kompleksnosti – napisali su te su nadodali:

Zbog toga se nabavlja električni autobus manjih dimenzija (do 7,5 m), s manjim broja putnika (minimalno 10 sjedećih i 10 stojećih mjesta), koji će sadržavati audio vodiče, interaktivne vodiče i karte za obilazak park-šume te će prometovati unutar područja šume, educirajući sve posjetitelje o sadržajima, bioraznolikosti područja, a sve kroz direktan primjer prijevoza s 0 emisija.

Prijevoz ovakvog tipa na najbolji će način doprinijeti upravljanju prirodnom baštinom, omogućiti prijevoz svima (minimalno 1 mjesto za kolica osoba s invaliditetom), ali i poboljšati transfere i ubrzati prisustvo određenim događanjima i sadržajima – kazao je Prkić iz Pametnog za Split i Dalmaciju.Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime