Prethodne noći i rano ujutro frontalni sustav kretao se preko područja Dalmacije.

Nakon što je već jučer promjena vremena zahvatila zapadni dio Hrvatske, danas je stigla i do krajnjeg juga. U ranim jutarnjim satima jako grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je područje od Zadra do Splita te je lokalno pala obilna kiša.

Naši čitatelji javljaju da je izrazito jako nevrijeme zabilježeno prije zore na otoku Čiovu i širem trogirskom području. Tamo se razvio olujni oblak koji je donio kišu, pljuskove, grmljavinu, ali i tuču. Zbog velike količine oborina u kratko vrijeme dijelovi Čiova su se našli pod vodom, a ponegdje je palo i nekoliko centimetara tuče. Još nije poznato je li izazvala materijalnu štetu, ali pojedina zrna tuče bila su veličine oraha.

Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, najviše kiše do 10 sati palo je u Bilicama, 52 litre po kvadratnom metru. Slijede Kaštel Štafilić – Resnik s 51 litrom, Vodice 46, Plano 45, Zaton i Mavarčica na Čiovu 41, Primošten i Prvić 31, Žaborić 29, Šibenik – Martinska 27, Poljica – Marina 27, Murter 23, Kaštel Gomilica 21, Okrug Donji 21…

Nevrijeme se nastavilo kretati prema jugu, a iako je zaobišlo splitsko područje, ponovno se aktiviralo južno od Makarske pa su područja između Makarske i doline Neretve dobila izraženo grmljavinsko nevrijeme i veće količine oborina.

Nevrijeme zapadno od Splita snimio je Karlo Repac, a više njegovih uradaka pogledajte na sljedećoj POVEZNICI.

Osvježilo je u odnosu na prethodne dane. Tako je za vrijeme trajanja nevremena temperatura uz obalu pala do 18 Celzijevih stupnjeva, a iako je tijekom jutra nešto zatoplilo, ipak će se zadržati za nekoliko stupnjeva hladnije u odnosu na prethodne dane.

Još malo grmljavinskih nestabilnosti bit će tijekom dana, ali do večeri vrijeme će se stabilizirati pa nas očekuje suho vrijeme, sve do noći s nedjelje na ponedjeljak.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime