Podijelite

Hajduk je u 3. kolu HT Prve lige gostovao na riječkoj Rujevici. Nakon blijedog prvenstvenog i jedva malo boljeg europskog početka Bijeli su se nadali bodovima u Jadranskom derbiju. Kopić je u početni sastav umjesto Gyurcsa poslao Šehića.

Prvi je udarac iz daljine uputio Puljić, a Posavec je uz male poteškoće obranio. Hajduk je pokušao uzvratiti preko Caktaša koji se nije najbolje snašao, a zatim je Vučur morao spašavati kotru ispred Hebera. U 18. minuti Rijeka je odradila dobru akciju, Puljićevu je udarcu Mikulić promijenio smjer, ali lopta je prošla pored stative. U 31. minuti gadan sudar Ivanovskog i Čanađije Pajač je vidio kao prekršaj za Hajduk, na što se riječka klupa pobunila. Hajdukov je kapetan Josip Juranović u dogovoru s momčadi odradio vrlo korektnu gestu i umjesto slobodna udarca – vratio loptu Rijeci nad kojom je bio učinjen prekršaj. U 37. minuti nakon mini-pritiska Hajduka Gorgon se sjurio u Hajdukov kazneni prostor i prizemno pucao pored stative. Tri minute kasnije Rijeka je iz kontre mogla povesti, ali Heber, koji je ostao sam na 10 metara, loše je zahvatio loptu. Domaćini su nastavili s dominacijom, Puljić je u 45. zapucao pored gola. U sudačkoj nadoknadi Fomitschow je faulirao Čanađiju i zaradio žuti karton, a Posavec je obranio Gorgonov udarac.

Rijeka je otvorila drugo poluvrijeme kako je zatvorila prvo – Kvržić je lijepo dodao Gorgonu, ali Posavec je izišao kao pobjednik iz okršaja jedan na jedan. Uslijedile su izmjene na obje strane: kod Hajduka je u igru umjesto Fomitschowa ušao Jairo, a Hebera je zamijenio Acosty. U 58. minuti Rijeka je nastavila ubacivati sa svih strana, a jedan je odbijanac došao do Puljića koji je snažno opalio s ruba šesnaesterca, malo pored gola. U 62. minuti gol je morao pasti: Hajduk nije uspio raščistiti loptu nakon što sa Acosty našao pred Posavcem, a zatim je Gorgon pored Borje Lopeza sjajno proigrao Puljića koji mirno zabija za 1:0. Said je potom ušao umjesto Ivanovskoga. U 70. minuti prikazana je porazna statistika za Hajduk: Splićani su uputili samo jedan udarac prema golu, a Rijeka 10. Željko Kopić kao zadnju izmjenu uveo je Gyurcsa umjesto Šehića, a Matjaž Kek Čolaka umjesto Kvržića. U 83. minuti Said se odlučio za solo prodor kroz riječki kazneni prostor, i dobro se odlučio – Župarić ga je sapleo i skrivio kazneni udarac. Izvođenje se otegnulo jer je Armada taj prostor zasula predmetima i dijelovima stolica koji su letjeli s tribine, no to nije omelo Miju Caktaša koji je zabio za 1-1. Zbog Armadina „performansa“ uslijedilo je 7 minuta sudačke nadoknade tijekom kojih je Torcida pjevala „Hajduče znaj, još nije kraj.“ Bijeli ipak nisu uspjeli doći do potpuna preokreta, ali budući da je velik dio utakmice prošao u dominaciji Rijeke, Hajduk može biti zadovoljan dinamikom koju je Said unio u posljednje trenutke igre i izborio se za kazneni udarac za remi.

 

RIJEKA: Sluga, Punčec, Župarić, Grahovac, Pavelić, Čanađija, Kvržić, Zuta, Gorgon, Puljić, Heber.

Klupa: Prskalo, Acosty, Čolak, Pavičić, Rodrigo, Raspopović, Capan

HAJDUK: Posavec, Juranović, Vučur, Mikulić, Lopez, Jurić, Hamza, Caktaš, Fomitschow, Šehić, Ivanovski.

Klupa: Ljubić, Gyurcso, Palaversa, Jairo, Said, Tudor, IsmajliPodijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime