U odličnoj je atmosferi Split konačno imao priliku uživati u utakmici Lige prvaka u nekom muškom kolektivnom olimpijskom sportu. Jadran je u trećem kolu skupine B elitnog europskog natjecanja dočekao zagrebačku Mladost koja je pobijedila 12:10.

Utakmica je bila tvrda, čvrsta od početka, dok su suci puštali mušku igru, stoga je i svaka prilika s igračem više bila dragocjena.

Jadran je bio jako blizu barem boda, ako ne i pobjede. Splićani su prvi put u vodstvo došli golom Anđela Šetke u 19. minuti za 7:6. Vodili su i 8:7, a treća četvrtina završila je rezultatom 9:9.

Kobna je Jadranu bila druga minuta zadnje četvrtine kada su za Mladost zabili Miloš i Petković za 11:9. Vaterpolisti sa Zvončaca nisu uspjeli još jednom okrenuti rezultat.

Na tribinama se okupilo niz poznatih imena, košarkaški olimpijac Željko Jerkov, predsjednik Splitskog saveza sportova Nenad Periš, pročelnik za društvene djelatnosti Grada Splita Mate Omazić, potom sva sila starijih jadranaša…

– Ajmo bijeli ale… orilo se iz grla mladih jadranaša, ali do bodova njihovi ljubimci ovog puta nisu došli.

No, bila je ovo dobra predstava Jadrana, no i Mladost je odlična momčad.

Ivan Asić (trener Jadrana): Odigrali smo jako dobru utakmicu, nažalost nismo pobijedili. Cosmin Radu radio nam je puno problema na dva metra, bez obzira na njegovu kvalitetu morali smo tobolje odigrati. No, idemo uzdignute glaveprema naprijed, za dva tjedna imamo priliku protiv WASPO Hannovera. Pokazali smo da nismo prolaznici, da možemo ovdje igrati u Ligi prvaka.

Zoran Bajić (trener Mladosti): Moji su momci odigrali još jednu odličnu utakmicu.  S druge smo strane imali protivnika koji je odličan, ali mislim da smo stajali čvršće u obrani i imali više pozitivne drskosti. Imamo odličnu vanjsku liniju što se pokazalo i u ovoj utakmici. Bilo je divno igrati u Splitu u ovakvoj atmosferi, lijepo je vidjeti da se vaterpolo u Split vratio na velika vrata.

Nikola Milardović (igrač Jadrana): Šteta, imali smo veliku priliku. Bila je napeta utakmica, pružili smo maksimum, u zadnjoj smo četvrtini pali kad je najviše trebalo, presjekli su nas s dva brza gola. Atmosfera na tribinama je bila odlična, publika nas je nosila, predivno je igrati pred punim tribinama, nadamo seda će tako biti i opet.

Marino Čagalj (igrač Mladosti): Jadran je pokazao da je dobra momčad i nikome tko dođe u Split neće biti jednostavno doći do bodova, mladi su i poletni. Jadran je igrao agresivno, dobro. Bilo je nešto grešaka u napadu, ali gledatelji su mogli uživati u vrhunskom vaterpolu.

Jadran – Mladost 10:12

(1:1, 3:4, 5:4, 1:3)

Split – Bazen u Poljudu. Gledatelja: 650.

Suci: Sadekov (Rusija), Bianco (Italija).

Jadran: Anić, Podrug, Kunac (1), Zović (1), Popović, Z. Butić (1), Pejković (1), Power (1), Bego, Visković, Milardović, Šetka (3), Delić (1).

Mladost: Marcelić, Jurlina, Radu (2), Miloš (2), Čagalj (1), Ćuk (2), Petković (3), Herceg, Lazić (1), Bajić, Biljaka, Buljubašić, Kharkov (1).

Peterci: Jadran – , Mladost 1 (1)

Igrač više: Jadran 10 (5), Mladost 9 (7)Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime