MORH je ranije danas priopćio kako je iz mora izvučeno tijelo pronađenog pilota natporučnika Tomislava Baturine koji je poginuo u padu vojnog helikoptera u more u Zlarinskom kanalu.

Nešto kasnije izvučeni su i dijelovi helikoptera Kiowa Warrior koji se jučer srušio u Zlarinskom kanalu kod Zablaća. Izvukao ih je vojni brod Faust Vrančić.

Potvrđeno je kako su pronađene crne kutije te kako ne postoje nikakve snimke unutar samog helikoptera.

Vojni zrakoplovni istražitelj pukovnik Mario Počinok danas je dao izjavu o padu helikoptera Kiowa u kojemu su poginula dva pilota. On je najprije rekao kako je osnovna zadaća istrage utvrđivanje svih okolnosti koje su dovele do pada zrakoplova te dodao kako će se u istrazi koristiti svi resursi domovinske sigurnosti.

Osim toga, kaže i da su Amerikanci ponudili pomoć, kao proizvođači helikoptera koji je pao te kako Hrvatska tu mogućnost ne isključuje.

“Nemam nekih konkretnih odgovora i činjenica, s obzirom na okolnosti, molim za dozu strpljenja”, kazao je pukovnik na početku obraćanja medijima.Križanec otkrio kada su posljednji ispraćaji

Na konferenciji je uz pukovnika Počinoka i general Michael Križanec.

“Danas smo se tijekom dana fokusirali na pružanje pomoći obiteljima preminulih kolega i njihovih posljednjih ispraćaja. Posljednji ispraćaj kolege Klarina je u četvrtak, a kolege Baturine u petak u Vrlici”, rekao je general.

Vojni istražitelj je upitan na kojoj je visini letio helikopter koji se srušio.

“Ja bih se za sada od odgovora suzdržao dok ne vidimo druge izjave očevidaca i crne kutije”, rekao je.

Križanec je dodao i kako su od Amerikanaca dobili savjete kako postupati s dokaznim materijalima.

Dodao je kako su pronađeni svi materijalni dokazi u smislu digitalnih medija te kako su pronađeni u vodi. Rekao je i kako ipak postoje određenje analize za izvlačenje te kako američka vojska vjerojatno ima mogućnost da spasi podatke.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime