Nakon briljantnog nastupa na Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi, hrvatski učenici ostvarili su izvrstan uspjeh i na ovogodišnjoj Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi. Ponovno su osvojili četiri medalje: jednu zlatnu, dvije srebrne i jednu brončanu medalju.

Od 13. do 19. rujna u Singapuru se održavala 32. međunarodna informatička olimpijada (IOI). Uz Hrvatsku, nastupile su i reprezentacije iz 86 zemalja svijeta. Isto kao i na nedavno održanoj Srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi, hrvatski učenici ostvarili su izvrstan rezultat – osvojili su čak četiri medalje, prenosi portal Srednja.hr.

Patrick Pavić, učenik 2. razreda XV. gimnazije Zagreb osvojio je zlato te je u ukupnom poretku bio 14. u konkurenciji 340 učenika. Dorijan Lendvaj (2. razred) i Krešimir Nežmah (3. razred) iz iste škole, zagerbačkog MIOC-a, osvojili su srebro dok je Martin Josip Kocijan iz Gimnazije J. Slavenskog Čakovec osvojio brončanu medalju.

Stručni voditelji reprezentacije su Ivan Paljak i Marin Kišić, a u organizaciji nastupa sudjelovao je i Matej Ferenčević. Odgovorni voditelj i organizator ovog nastupa je Krešimir Malnar. Nastup naših mladih informatičara na 32. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi i stručne pripreme koje prethode nastupu organizirao je Hrvatski savez informatičara.

Zbog epidemioloških okolnosti, natjecanje je održano online putem, a plan je da se sljedeće godine, ako će to biti moguće, natjecanje održi uživo također u Singapuru.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime