Izvori bliski obitelji Mire Furlan: Umrla je od bolesti Zapadnog Nila. Pročitajte njenu posljednju objavu

"Gledam u zvijezde. Noć je vedra i Mliječna staza čini se tako blizu. Tamo ću uskoro poći"


Glumica Mira Furlan umrla je u 65. godini u srijedu 20. siječnja.


Izvori bliski obitelji navode kako je glumica već dulje vrijeme bolovala od bolesti Zapadnog Nila zbog virusa koji joj je prenio zaraženi komarac, piše Večernji List.

Zbog teške bolesti je posljednjih nekoliko mjeseci bila hospitalizirana. Zdravstveno stanje joj je bilo ozbiljno narušeno, a iako joj je u bolnici u SAD-u pružena najbolja moguća liječnička skrb, nije uspjela pobijediti bolest.

Što je bolest Zapadnog Nila?

HZJZ piše da je taj virus uzročnik bolesti Zapadnog Nila koja kod ljudi u 70 do 80 posto slučajeva prolazi bez simptoma. U oko 20 posto slučajeva se bolest manifestira simptomima koji nalikuju onima gripe kao što su, najčešće, povišena temperatura, glavobolja, slabost, bol u mišićima i zglobovima. Kod samo jedan posto oboljelih može se razviti teža bolest zbog zahvaćenosti središnjeg živčanog sustava, uz simptome meningitisa ili encefalitisa, odnosno upale moždane ovojnice ili mozga.

Važno je istaknuti kako veći rizik od obolijevanja imaju starije osobe s kroničnim bolestima te osobe narušenog imuniteta.

Virus se prenosi ubodom komarca. Međutim, sam ubod ne znači da će se osoba nužno razboljeti.Virus je u Europi rijedak, a prijenos s osobe na osobu je nemoguć.

Zadnja objava na profilu Mire Furlan: Gledam u zvijezde. Tamo ću uskoro poći…

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
17
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime