6. kolo HT Prve lige Hajduku je, nakon preteške europske prepreke u vidu Galatasaraya, na domaći teren donijelo Varaždin. Susret je obilježen povratkom dijela navijača na stadione, kao i obilnom kišom koja se sručila na Split. Uoči susreta Hajduk je na 4. poziciji prvenstvene ljestvice sa 7 bodova, jednako kao i Varaždin, ali s utakmicom manje.

Bijeli su opasno zaprijetili već u 2. minuti, Gyurcso je dodao Čolini na čiji je ubačaj uklizao gostujući branič i pogodio stativu Zelenikina gola. Pritisak je urodio plodom već u 5. minuti. Gyurscov je ubačaj iskosa s lijeve strane prevario Zeleniku i završio u maloj mreži za 1:0. Dvije minute kasnije Jairo je pokušao glavom, samo za korner. U 13. minuti Posavec je imao prvu intervenciju nakon ispadanja Hajdukove obrane na desnoj strani, iz drugog je pokušaja primirio loptu. Minutu kasnije Varaždin je ostao s igračem manje jer je Pellumbi prekršajem zaustavio Gyursca koji je sam jurio prema golu.

Hajduk je nastavio napadati, a Varaždinom je Memija u nekoliko navrata dobro intervenirao u obrani. U 22. minuti snažno je opalio Jairo, a Zelenika je vršcima prstiju prebacio loptu u korner. Pet minuta kasnije kod gostiju je izišao Ivan Posavec, a ušao Elezi. Oko 30. minute ionako jaka kiša dodatno je pojačala, a obje su se momčadi junački držale s obzirom na uvjete. U 38. minuti Caktaš je pokušao iz okreta, no lopta je završila u protivničkom bloku. Do kraja poluvremena nije bilo opasnijih akcija ni na jednoj strani pa se na odmor otišlo s Hajdukovih 1:0 iz 5. minute.

HAJDUK: Posavec – Jakoliš, Vušković, Dimitrov, Čolina – Jurić, Jradi – Jairo, Caktaš, Gyurcso – Diamantakos
Klupa: Ljubić, Nejašmić, Kreković, Mujakić, Čuić, Atanasov, Dolček, Todorović, Teklić

VARAŽDIN: Zelenika – Memija, Stolnik, Pellumbi, Urata – Posavec, Senić, Đurasek – Delić, Petković, Drožđek

Klupa: Šteko, Skorup, Glavina, Benko, Šabić, Kolarić, Elezi, Mehdikhani
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime