IZVJEŠTAJ POLUVREMENA Hajduk – Slaven Belupo 1-0: Minimalno vodstvo uz vrlo ružan kraj poluvremena

U 23. minuti Livaja je odlično ubacio s desne strane, a Umut je s pet metara pospremio loptu u mrežu za 1:0

Bijeli u 21. kolu HT Prve lige na Poljudu dočekuju momčad Slaven Belupa. Uoči dvoboja Hajduk je na 5. mjestu prvenstvene ljestvice, s tri boda i dvije utakmice manje od četvrtoplasirane Rijeke, a Belupo je zauzeo 7. mjesto. Trener Tramezzani u susret ulazi bez ozlijeđenog Diamantakosa, suspendiranog Jurića i Nejašmića koji je prebačen u drugu momčad.


Početno je odmjerivanje snaga trajalo poprilično dugo, bilježenja je jedva vrijedan pokušaj Lulića iz 4. minute s velike udaljenosti, bez opasnosti po Kalinićev gol. Četiri minute kasnije Bosec je prošao Mujakića, no Krstanovićev je udarac blokiran. U 13. je minuti Hajduk imao korner, no skok nije iziskivao Filipovićevu intervenciju. Dvije minute kasnije Kačaniklić se sjurio prema golu, ali iz zaleđa. Knöll je u 18. minuti izigrao Hajdukovu obranu po desnoj strani šesnaesterca, no Kalinić je uspio odbiti ubačaj u korner. Iz tog je ubačaja Prce dobio loptu na 8 metara, ali nije je dobro zahvatio.

U 23. minuti Livaja je odlično ubacio s desne strane, a Umut je s pet metara pospremio loptu u mrežu za 1:0. U 26. minuti zbog preoštra je starta požutio Fossati. Minutu kasnije hajdukovci su panično izbacivali Belupov ubačaj, što je rezultiralo kornerom, koji je vrlo loše izveden. Livaja i Umut pokušali su sličnu pobjedničku kombinaciju i u 31. minuti, no Umut nije dobro zahvatio loptu. Nakon slobodnjaka Belupa u 38. minuti Lulić je pokušao volej iz daljine, bez opasnosti za Hajdukov gol.

U 41. minuti vrlo ružna situacija, zaiskrilo je između Lulića i Mujakića, Lulić je prema hajdukovcu trznuo da ga udari glavom, a on je na lijepljenje čela o čelo odgovorio šamarom. Sudac Pečarić pokazao je samo žuti Luliću, a Mujakića je isključio. Bijeli su pokušali odgovoriti kao da se ništa nije dogodilo, u nadoknadi je Bosec spasio loptu s crte ispred Čoline, čime je i završilo trubulentno prvo poluvrijeme.

 

HAJDUK: Kalinić, Todorović, Simić, Dimitrov, Mujakić, Čolina, Fossati, Atanasov, Kačaniklić, Livaja, Umut
Klupa: Posavec, Jakoliš, Jairo, Skorup, Biuk, Dolček, Vušković, Ljubičić, TeklićSLAVEN BELUPO: Filipović, van Bruggen, Božić, Knoll, Prce, Paracki, Lulić, Goda, Glavčić, Bosec, Krstanović
Klupa: Čović, Kim, Etoundi, Delić, Leyton, Iličić, Liklin, Julardžija, Bogojević

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime