Jadranski derbi 26. kola odigrava se u Rijeci, a ujedno donosi i borbu za drugo mjesto na ljestvici. Hajduk uoči utakmice ima 45 bodova, a Rijeka samo bod manje. U prethodnom su kolu Bijeli na domaćem terenu izgubili od Dinama, a Rijeka je s visokih 4:1 svladala zaprešićki Inter. Igor Tudor na Rujevicu je poslao sljedeću postavu: Posavec – Radić, Dimitrov, Mujakić – Juranović, Barry, Jradi, Tahiraj – Caktaš – Kreković, Jairo. Radić starta umjesto kartoniranog Ismajlija, a Jradi dobiva priliku od prve minute umjesto Jurića.

Početno odmjeravanje snaga odvijalo se uz minimalno cjepkanje igre jer je glavni sudac Batinić pustio većinu duela. U 9. je minuti Halilović pucao iz prve i propustio dobru priliku za Rijeku. Dvije minute kasnije Raspopovićev je ubačaj završio u Posavčevim rukama na prvoj vratnici. Hajduk je oko 15. minute susreta počeo pritiskati, ali stalno je izostajao dobar zadnji pâs.

U 24. minuta dva zicera za Rijeku, prvo je Čolak ubacio, Gorgon natrčao i pogodio gredu, a Halilović je primirio odbijanac i pucao zdesna, no Posavec je obranio njegov udarac. U 30. minuti Raspopović ruši Tahiraja i zarađuje žuti karton. Četiri minute kasnije Gorgon je pokušao iz slobodna udarca, ali išao je preko gola. Već je u sljedećem napadu Andrijašević propustio stopostotnu šansu, njegov je udarac zaustavila stativa, a odbijena je lopta završila u Posavčevim rukama.

Caktaš je tek u 38. minuti počeo raditi na Hajdukovoj statistici udaraca u okvir gola. Rijeka je u 41. minuti imala još jednu veliku priliku, Dimitrov je izgubio loptu u opasnoj zoni, ali na kraju se uspio vratiti i lopta je završila kod Hajdukova golmana. Capan je potom požutio zbog prekršaja. U posljednjoj je minuti prvoga poluvremena Halilović pucao pored gola. Rijeka je bila konkretnija, a Bijele je tijekom većine poluvremena spašavala samo sreća.

HAJDUK: Posavec – Radić, Dimitrov, Mujakić – Juranović, Barry, Jradi, Tahiraj – Caktaš – Jairo, Kreković

Klupa: Ljubić, Simić, Jakoliš, Eduok, Blagaić, Jurić, Vučur, Dolček, Čolina, Vušković

RIJEKA: Pandur – Capan, Galović, Smolčić – Raspopović, Halilović, Lepinjica, Štefulj – Andrijašević – Gorgon, Čolak

Klupa: Nwolokor, Murić, Pavičić, Yateke, Escoval, Tomečak, Iglesias, Čeliković, Lončar

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime