Miro Bulj, saborski zastupnik i vijećnik u Gradskom vijeću Grada Sinja podnio je zahtjev s potpisima dvanaest vijećnika kojim traže da se održi izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja povodom učestalih samozapaljenja autobusa tvrtke Promet Sinj d.o.o. i time posredno ugroženoj sigurnosti prijevoza putnika, učenika i studenata s područja Grada Sinja, o čemu su predložili i donošenje zaključka.

U priopćenju navodi da bi time

– Gradsko vijeće Grada Sinja zauzelo stav o problemu koji opterećuje brojne građane te bi se od prijevoznika i nadležnih institucija zatražilo da omoguće siguran prijevoz putnika, učenika i studenata s područja Grada Sinja, te spriječe ponavljanje opasnih situacija samozapaljenja autobusa kojima se izravno ugrožavaju životi putnika.

Također sam i ministru Davoru Božinoviću postavio zastupničko pitanje o tome što je poduzelo Ministarstvo unutarnjih poslova u Prometu Sinj d.o.o. a vezano za tehničku ispravnost i starost vozila, nastavno na moju predstavku iz listopada 2019. godine.

Nedopustivo je da djeca i njihovi roditelji žive i putuju sa strahom a da institucije i prijevoznik šute. Očekujemo da će ovakva jedna rasprava potaknuti sve odgovorne da se u najkraćem roku putnicima osigura kvalitetan i pouzdan javni prijevoz.

 

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime