Protekle noći preko Jadrana je prošao oslabljeni frontalni sustav koji je donio i mjestimičnu kišu. Primjerice, u ranim jutarnjim satima u Rudi u Cetinskoj krajini palo je 10 litara kiše po kvadratnom metru, u Bisku 3 litre, Omišu i Makarskoj po 2 litre itd.

Satelitska snimka naoblake rano jutros u 4 sata (Vrijeme & radar)

Oko 4 sata ujutro naglo je zapuhala jaka bura s olujnim udarima. Prema podacima DHMZ-a, najjači udari bure u Makarskoj bili su na granici orkanskih i iznosili su 115 km/h. U Splitu su najjači udari bure dosezali olujnih 97 km/h.

Bura je pobacala stolice jednog gledališta na istoku Splita u zoru

Snažna ljetna bura ponegdje je lomila grane, micala kontejnere. Zanimljivo, s naletom bure došlo je do naglog zatopljenja pa je tako u Splitu u 4 sata u noći izmjereno vrućih 30 stupnjeva.

Temperature zraka i vjetar na meteo postaji Split FESB

Iako je bura tijekom dana malo oslabila, u mnogim područjima i dalje ima olujne udare.

Zbog jakog vjetra na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Novo jačanje bure očekuje se u petak navečer i u noći na subotu. Podno obalnog gorja mogući su udari do 100 km/h. Bura će u subotu biti u postupnom slabljenju, a u nedjelju će potpuno prestati.

Očekivani udari vjetra u noći s petka na subotu