Na sjednici predsjedništva HNS-ove podružnice Split održanoj u ponedjeljak navečer odlučeno je kako će HNS-ovi vijećnici u utorak na sjednici Gradskog vijeća podržati prijedlog da novi intendant HNK Split bude Srećko Šestan jer je stav stranke kako je stručan, kompetentan i kroz karijeru dokazan da preuzme tu funkciju. Prijedlog Ive Uglešića za ravnatelja Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata HNS neće podržati jer je stav kako nema dovoljno iskustva i stručnosti za tako važnu poziciju.

– Po pitanju Zlatnih vrata imamo kandidatkinju koja je dobro obavljala svoj posao, dok kompetencije predloženog kandidata ne garantiraju da je po ičemu bolje rješenje od prethodnice. Kod HNK je drugačiji slučaj. Obojica kandidata su novi kandidati, no reference i dosadašnje iskustvo ne dovode u pitanje predispozicije gospodina Šestana da najbolje odradi posao – poručio je predsjednik splitskog HNS-a Goran Kovačević.

Podsjetio je još jednom na stav HNS-a po pitanju paušalnog poreza za male iznajmljivače.

– Kao što smo i do sada obavijestili javnost protiv smo povećanja paušalnog poreza i to će biti naš stav na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća. Smatramo da u ovom trenutku iznos mora ostati isti, odnosno 300 kuna po ležaju. Tek kada i ako se napravi stručna analiza, detaljan i transparentan plan reinvestiranja tih sredstava u infrastrukturu, javna rasprava, podjela objekata po zonama ili kategorizaciji te se smisli pošten i realan model, tada se eventualno može razmišljati o povećanju paušala. Sada nije vrijeme za eksperimente preko leđa građana – istaknuo je Goran Kovačević.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime