Danas (srijedu 8. svibnja), s početkom u 19.30, u prostoru kafića “Odmah” iza u Splitu svečano će se otvoriti izložba fotografija “Splitsko Jedinstvo”. Nakon uspješne organizacije 17. festivala folklorne koreografije, održanog krajem ožujka u HNK Split, izložba je još jedan od prigodnih događanja kojim Kulturno umjetničko društvo Jedinstvo obilježava ovogodišnju 100-tu obljetnicu.

Autor fotografija je Tomislav Bekavac, a njegove fotografije predstavljaju svojevrsnu povezanost splitskih sportskih i gradskih simbola, i ovog vječno mladog 100-godišnjaka.

Izložba će biti postavljena u prostoru kafića Odmah iza, koji se nalazi ‘odmah ispred’ prostorija Jedinstva koje će, po svemu sudeći, splitski folkloraši nažalost uskoro morati zauvijek napustiti.

Na otvaranju izložbe očekuje se i dolazak samih “fotomodela”, odnosno aktera fotografija: prvotimci Hajduka, KK Splita, vaterpolisti Jadrana i veslači Gusara, mačevaoci Splita i ragbijaši Nade, sestre Zaninović, legendarni rukometaši Ivano Balić i Petar Metličić, ultramaratonka Nikolina Šustić, velikan Stipe Božić, a svoj dolazak osobno je najavio i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Izložba “Splitsko Jedinstvo” prva je od dvije predviđene izložbe u organizaciji KUD-a, i možete je pogledati zaključno do ponedjeljka 13. svibnja.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime