Kultna radijska emisija “Izgubljena generacija” vraća se u eter, ali ne u radijskom, već u televizijskom formatu. Objavio je to u video najavi na You tubeu Damir Duplančić, voditelj emisije.

“Lijep pozdrav Splite grade, lijep pozdrav tebi, svima vama koji redovito perete zube, ovo je još jedna ‘Izgubljena generacija’. Ovoga puta televizijska. Nakon radija, kazališta, knjiga, nakon ovoga i onoga, sad smo došli na televiziju. I to znate di na televiziju? U garažu. ‘Izgubljena generacija’ se vratila tamo di joj je i misto, snimanje u garaži. Izać ćemo mi posli vanka, ali garaža će bit baza svega”, kaže Duplančić u najavi, u kojoj se mogu čuti i lijepe želje koje su autorima emisije davno uputili Bajaga, Ćićo Senjanović, Branko Kockica i Đelo Hadžiselimović.

Podsjetimo, emisija se u studenom prošle godine prestala emitirati na Radio Dalmaciji, no krajem ožujka pojavila se na MixCloudu. “Radim ovo za onih pet koji me slušaju, neman nikakvu računicu. Ako jednom čoviku popravim po ure vrimena u ovom sranju, odlično! Želim ljude maknit od ovog sranja, ali i samog sebe. Montiram, zajebajen se, a nisan ni montažer ni tehničar, samo se igran. Iman toliko arhivskog materijala; od svojih čitanja, novih čitanja, starih glazbenih brojeva, uvoda, 20 godina, puno je toga. To da neko dođe 2485. godine i uzme cilu moju arhivsku skupinu emisija, on će je možda puštati i tada jer se radi o dokumentarnom materijalu koji je sortiran po godinama, mjesecima, danima… Nije to nešto trenutno, to je fakt, zajebancija i to se može pustiti kad god oćeš, nikad neće ispast iz đira. Ona je stara u svojoj srži, ona je ruzina stara. Mora bit stara i potrošena, to je Izgubljena generacija. Nikakva modernizacija, novi đinglovi i produkcija njoj smetaju. Mora šuškat, mora bit stara jer je u srži stara i potrošena i zato je vječna”, kazao je tada Duplančić u razgovoru za Dalmacija danas.1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime