IZGUBILE U CRIKVENICI Prof. Željko Čagalj: Više od poraza brine me tragičan odnos Grada prema ŽRK-u Split 2010

Ekipa Splita 2010 izgubila u Crikvenici u 1. kolu Prve ženske rukometne lige u napetoj utakmici protiv domaće ŽRK Murvice 23:22


Ovaj poraz je prije svega danak neiskustvu, ali vjerujem da ćemo iz njega izvući pouke, za iduće susrete – kazao nam je prof. Željko Čagalj, tener Ženskog rukometnog kluba Split 2010.

CRIKVENICA Utakmica 1. kola Prve lige rukometašica: Murvica – Split 2010 23:22 (15:10). Gradska dvorana u Crikvenici. Gledatelja: 450. Suci: Grubor (Poreč) i Žepčan (Umag).

MURVICA: Antić, Ljubanović, Skorić 5, Paurević 3, Kalčić 7 (2), Filipović 1, M. Lekaj 3, Mandekić, D. Lekaj 2, Debelić 2, Mar. Pešut, Mat. Pešut, Talan, Car, Matijašić, Krešić.

SPLIT 2010: Marić-Banje 3, Plazibat, Buljan 2, Kalajžić, Rubić 3, Budić, Stilinović, Sablić 1, Radošević 6 (4), Ivičević 2, Kapitanović, Škarić 2, Ercegović 3, Surjan.
Isključenja: Murvica 4, Split 2010 14 minuta. Sedmerci: Murvica 2 (4), Split 2010 4 (4).

Ekipa Splita 2010 izgubila je u Crikvenici u 1. kolu Prve ženske rukometne lige u napetoj utakmici protiv domaće ŽRK Murvice 23:22.Prvo poluvrijeme završilo je vodstvom domaćih rukometašica, novih prvoligašica, rezultatom 15:10. Ipak, gošće su se uspjele konsolidirati, doći do izjednačenja, pa čak i do vodstva.

Dvije i pol minute prije kraja Lucija Radošević je donijela prednost Splitu 2010 iz sedmerca 22:21, ali onda na scenu nastupaju istarski suci, Grubor iz Poreča i Žepčan iz Umaga. Prvo sviraju sedmerac za Murvicu, ali i isključenje gostujuće igračice. Murvica izjednačava, a suci uskoro sviraju novo isključenje za gošće. S dvije igračice manje na terenu ŽRK Split 2010 prima još jedan gol, a domaće igračice počinju slavlje.– Nisam od trenera koji za sve optužuju suce, nepravdi sam se nagledao u karijeri, ali svirati dva iskučenja na samom kraju i ostaviti nas sa četiri rukometašice na terenu je više nego simptomatično – kazao nam je trener Čagalj.

Kaže da je usprkos tome zadovoljan igrom koju su pružile njegove mlade rukometašice, ipak su se vratile nakon što su gubile 15:10, ali da mu je žao što se večer prije odlaska u Crikvenicu, na posljednjem treningu ozlijedila juniorska reprezentativka Ana Zelić.

– Sve ostale igračice dobro su odigrale, pa čak i Venera Surjan koja nije dala niti jedan gol, ali je odlično igrala obranu i imala vrijedne asistencije. Ono što je ovoj ekipi najveći problem je vijest koja nas je dočekala prije odlaska na gostovanje. Dobili smo od Grada Splita nove temine za treninge, nepovoljne, po kojima dio ekipe neće moći trenirati zbog školskih i studentskih obaveza, i to ćemo morati odmah rješavati. Žalosno je što nam priređuje Grad Split. Ženski sport u Splitu zaslužuje puno veće poštovanje, nego što je to u praksi. To se konkretno pokazuje u nelogično raspoređenim terminima za treninge. Ipak smo mi prvoligaški klub u najsportskijem gradu na svitu, a to mi ne osjećamo, kako nas Grad Split tretira. Mi sada imamo lošije termine nego 1979. godine. To je tragično – ogorčen je prof. Željko Čagalj.

Za kraj – ekipu će zajedno s pomoćnim trenerima Mirkom Bašićem i Blaženkom Širinić odmah trebati početi pripremati za 2. kolo. Već u subotu ponovno idu na gostovanje, ovaj put u Rijeku, gdje ih čeka ekipa Zameta.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime