Utorak je bio još jedan natprosječno topao dan u Dalmaciji. Najtoplije je bilo na krajnjem jugu zemlje. Orašac, Dubrovnik – Gruž i Molunat na Prevlaci danas su u najtoplijem dijelu dana imali 31 Celzijev stupanj. To i ne čudi s obzirom da je sinoć oko ponoć temperatura tamo bila 28°C.

POVEZANI SADRAŽAJ:

Drugdje u Dalmaciji bilo je većinom od 22 do 28°C.

Kiše je do 20 sati uglavnom bilo u srednjoj Dalmaciji, ali bez značajnijih količina. Najviše je palo u Trilju, 6 litara po kvadratnom metru.

Pred nama je kratkotrajna, ali izraženija promjena vremena koja će tijekom srijede donijeti mjestimično nevrijeme. DHMZ je, unutar sustava MeteoAlarm, izdao crveni, najviše stupanj upozorenja za Podvelebitsko primorje i to zbog bure koja će imati udare do 140 km/h do kraja srijede.

Drugdje za Jadran je izdano žuto do narančasto upozorenje; posvuda zbog bure, a u srednjoj Dalmaciji zbog mogućnosti grmljavinskog nevremena.

Već od prvih sati srijede bit će oblačno s kišom, ponegdje i pljuskovima s grmljavinom, a osobito se na otocima ne može isključiti mogućnost jačeg grmljavinskog nevremena. Danju će biti promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja, povremeno uz kišu i pljuskove. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, danju slab jugozapadnjak. Navečer će zapuhati jaka bura koja će prema sredini noći imati olujne udare. Danju će biti 3 do 5°C svježije u odnosu na utorak.

 

 

U četvrtak još u početku može biti nešto ili pljuskova s grmljavinom, ali se od jutra očekuje stabilizacija te postupno razvedravanja. Ujutro jaka s bura s olujnim, podno Velebita orkanskim udarima, slabit će sve više tijekom dana. Najviše dnevne temperature većinom od 21 do 26°C.

Pretežno sunčano bit će u petak i subotu. Ujutro i noću bit će umjerene, ponegdje i pojačane bure. Danju će puhati do umjeren vjetar zapadnih smjerova. Noći i jutra svježiji u odnosu na prethodne dane, osobito u Zagori. Danju većinom od 20 do 25°C.

Ponovno oblačnije i malo svježije bit će u nedjelju u kojoj će krajem dana malo ojačati bura. Veći dio dana suho, ali se ponegdje ne isključuje mogućnost slabe kiše.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime