IZBJEGNITE VISOKE AGENCIJSKE PROVIZIJE Direktni kontakt s gostima uz ApartmanInfo.hr katalog privatnog smještaja

Osnovna misao vodilja tima koji stoji iza projekta ApartmanInfo.hr je omogućiti iznajmljivačima da postanu samostalni i neovisni od velikih stranih agencija koje svaku rezervaciju skupo naplate, često i od gosta i iznajmljivača


Hrvatska je već dugi niz godina jedna od najpoželjnijih europskih turističih destinacija osobito tijekom ljetnih mjeseci, što se iz godine u godinu odražava kroz brojne turističke rekorde koje bilježimo. Po pitanju dolazaka stranih gostiju, broja ostvarenih noćenja kao i prihoda od turizma svaka sezona nadmašuje prethodnu, a prema prvim indikatorima slični scenarij očekuje se i u narednoj sezoni.


Osim standardnih turista iz Njemačke, Slovenije, Austrije, Italije, Češke, Slovačke i Poljske, sve je više turista iz SAD-a, Velike Britanije, Nizozemske, Norveške i Švedske. Međutim, iako turisti posjećuju Hrvatsku u velikom broju, mnogi privatni iznajmljivači i dalje muku muče s popunjenošću svojih smještajnih kapaciteta poglavito u pred-sezoni i post-sezoni. Danas, u vrijeme kada je internet postao glavno komunikacijsko sredstvo, nije dovoljno očekivati da će sama činjenica da posjedujemo apartman ili kuću na moru ona automatski biti i puna tijekom cijele sezone. Turisti iz godine u godinu podižu ljestvicu svojih očekivanja i prije svega se fokusiraju na pronalazak kvalitetnog smještaja. Tim više, zahvaljujući internetu i dostupnosti informacija iz prve ruke kao i mogućnosti ostavljanja recenzija iznajmljivačima posao postaje sve izazovniji.

Online prezentacija i oglašavanje uz direktni kontakt kao ključ uspjeha

 Danas su od iznimne važnosti za uspjeh u turizmu online prezentacija smještajnih kapaciteta, izgradnja vlastitog brenda, pristutnost na web stranicama specijaliziranim za oglašavanje i tražilicama poput Googlea te pristutnost na društvenim mrežama poput Facebooka ili Instagrama.

Prije nego se odlučimo za oglašavanje apartmana, sobe ili kuće za odmor potrebno je odrediti strategiju da li ćemo oglašavati smještaj uz proviziju (agencijski tip poslovanja) ili ćemo se odlučiti za oglašavanja uz direktni kontakt s gostima (direktna komunikacija s gostima bez provizije). Najbolji primjeri oglašavanja uz proviziju su zasigurno Booking.com i AirBnb.com koji već godinama slove za vodeće svjetske portale za ovakav tip oglašavanja.

Oba modela imaju svoje prednosti i nedostatke, međutim ukoliko dugoročno želimo samostalno puniti apartmane svakako je oglašavanje uz direktni kontat s gostima pravi izbor. Osim što kod agencijskog oglašavanja kao iznajmljivač plaćate visoke agencijske naknade prilikom svake rezervacije, često gosti rezerviraju datume radi kojih nam ostaju „rupe“ od nekoliko dana koje je naknadno gotovo nemoguće popuniti.

Direktan kontakt privatnih iznajmljivača s gostima omogućuje dogovaranja uvjeta rezervacije i cijene smještaja u dogovoru s gostima. Ovakav način poslovanja omogućuje iznajmljivačima samostalnost jer mogu cijenovno konkurirati (obzirom da ne plaćaju visoke agencijske provizije), samostalno puniti sezonu, predsezonu i post-sezonu, te maksimalno iskoristiti svoje smještajne kapacitete. Ono što je najvažnije, obzirom da su uvijek u direktnom kontaktu s gostima za sva njihova pitanja i potrebe te od prvog kontakta prezentiraju visoku razinu usluge i profesionalnost što najčešće uz kvalitetnu uslugu rezultira njihovim ponovnim dolaskom.ApartmanInfo.hr kao alternativa agencijskom tipu poslovanja

 ApartmanInfo.hr je specijalizirani portal i jedan od vodećih kataloga privatnog smještaja u Hrvatskoj koji privatnim iznajmljivačima omogućuje oglašavanje odnosno prezentaciju apartmana, soba i kuća za odmor u čak 12 europskih zemalja, te je radi kvalitete i atraktivnog dizajna sjajan mamac turistima iz cijele Europe.

 Osnovna misao vodilja tima koji stoji iza projekta ApartmanInfo.hr je omogućiti iznajmljivačima da postanu samostalni i neovisni od velikih stranih agencija koje svaku rezervaciju skupo naplate, često i od gosta i iznajmljivača.

Istovremeno, potencijalnim turistima iz čitave Europe nudi se atraktivna prezentacija kvalitetnog privatnog smještaja koji osim jednostavne tražilice nudi pregršt zanimljivih članaka o glavnim atrakacijama, prirodnim ljepotama i korisnim savjetima kako bi njihov boravak u Hrvatskoj bio što ugodniji. Iz godine u godinu ulažu se veliki napori kako bi unaprijedili postojeću uslugu novitetima koje će biti od koristi kako privatnim iznajmljivačima tako i cijenjenim gostima.

Web portal je individualno brendiran za najvažnije zemlje iz kojih dolaze najveći broj turista (tzv. emitivna tržišta) kao što su Njemačka, Austrija, Slovenija, Italija, Češka, Poljska, Slovačka, Velika Britanija, Mađarska, Francuska i Nizozemska.

Individualni pristup svakom od navedenih tržišta rezultira prije svega boljim rezultatima za iznajmljivače kroz bolju popunjenost ali i za njihove goste koji su na izvoru najnovijih informacija o odabranoj destinaciji. Pomoću individualnog pristupa omogućena je kvalitetna prezentacija sveukupne turističke ponude Hrvatske od kvalitetnog privatnog smještaja do mnogobrojnih korisnih savjeta i preporuka.

 

Pogodnosti korištenja web portala ApartmanInfo.hr

 ApartmanInfo.hr nudi oglašavanje smještaja privatnim iznajmljivačima s direktnim kontaktom, koji za razliku od stranih agencija (koji djeluju kao posrednici) ne naplaćuje nikakvu proviziju. Osnovno oglašavanje na portalu ApartmanInfo.hr je besplatno, dok se oglašavanje na izdvojenim pozicijama naplaćuje. Oglas uključuje brojne pogodnosti od kojih je potrebno istaknuti: direktni kontakt s gostom bez provizije, atraktivnu prezentaciju smještajnih jedinica na čak 12 europskih tržišta, vlastito korisničko sučelje putem kojeg možete administrirati vašu ponudu, podršku 365 dana u godini, kontinuirano ulaganje u marketing i razvoj kao i informiranje o novostima koji se tiču privatnih iznajmljivača.

Također, na portalu možete čitati koristan i zanimljiv blog za iznajmljivače Klub iznajmljivača ApartmanInfo.hr, u kojemu se nalaze brojni savjeti i ideje za unapređenje poslovanja i bolju popunjenost, kao i propisi i zakoni koji su značajni za privatni turistički sektor.

S druge strane turistima i potencijalnim gostima je na raspolaganju iznimno jednostavna tražilica za pretragu privatnog smještaja, informacije o atrakcijama, događanjima, gastronomskoj ponudi i prirodnim ljepotama u Hrvatskoj, kao i kvalitetna i profesionalna prezentacija smještaja bilo da se odnosi na apartmane, sobe ili kuće za odmor na 12 europskih tržišta.

Izrada atraktivnih web stranica prilagođenih za iznajmljivače kao dodatna ponuda

ApartmanInfo.hr osim oglašavanja nudi izradu modernih i atraktivnih web stranica za apartman ili kuću za odmor koja je prilagođena za privatne iznajmljivače. Vlastita web stranica pogodne je za korištenje na svim uređajima od pametnih telefona (smartphone-a), tableta do osobnog računala. Također, ponuda uključuje i dodatne usluge sa ciljem unapređenja poslovanja iznajmljivača i pružanja kvalitetnije usluge njihovim gostima.

Ukoliko ste privatni iznajmljivač i želite sezonu dočekati spremni s popunjenim apartmanima i bez pretjerane zabrinutosti kako popuniti rupe, preporučamo da posjetite web portal ApartmanInfo.hr. Ukoliko ste pak u potrazi za pronalaskom kvalitetnog smještaja u Hrvatskoj bilo u apartmanu, sobi ili kući za odmor preporučamo da u nekoliko klika mišem rezervirate vaš idealni smještaj već danas!

 

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0