U Policijskoj postaji Šibenik je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom i 28-godišnjakom osumnjičenim za 11 kaznenih djela teških krađa, od kojih jedna u pokušaju, sve na štetu tvrtke sa sjedištem u Šibeniku.

Nakon dojave jučer, 22. siječnja oko 1:55 sati da je izvršena provala u skladište oštećene tvrtke, policijski službenici su izlaskom na mjesto događaja oko 4:10 sati u neposrednoj blizini zaustavili osobni automobil Chevrolet Lacetti, bez registracijskih oznaka, kojim je, pod utjecajem droge, upravljao osumnjičeni 39-godišnjak. Tom prilikom u neposrednoj blizini je zatečen i osumnjičeni 28-godišnjak.

Obzirom da su obojica odgovarala opisu osoba koje su izvršile provalu, provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su osumnjičeni od početka mjeseca prosinca 2018.g. do 22. siječnja kroz rupu u ogradi ulazili u prostor oštećene tvrtke i dolazili do skladišta u koje su ulazili kroz prozor na visini iznad dva metra, te iz skladišta otuđili aluminija težine 2.607 kilograma, koji su potom prodavali u tvrtci za otkup sekundarnih sirovina u Šibeniku. Ukupna nastala šteta je procijenjena na iznos od oko 15.000 kuna.

Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok će protiv osumnjičenog 39-godišnjaka biti podnijet Optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.