S obzirom na pojačan promet i ogromne gužve u i oko Splita kojima smo jučer svjedočili, kako zbog lošeg vremena koje je potjeralo turiste s plaža tako i uslijed održavanja sedmog Ultra Europe festivala, HGK u Splitu sugerira poduzetnicima ali i građanima da za prijevoz do centra koriste metro.

Budući da su najveće gužve upravo u gradskoj luci, dolazak metroom od Kopilice do središta grada za samo četiri minute štedi i vrijeme i živce te pridonosi rasterećenju prometa.

Za ovaj vikend kada se održava Ultra, uz najavljene dodatne Prometove autobusne linije, na raspolaganju je 50-ak polazaka metroa dnevno iz Kopilice i nazad, prosječno svakih dvadesetak minuta, a u frekventnim terminima i češće.

Uvođenje metroa jedan je od koraka u rješavanju prometnog rasterećenja gradske jezgre te općenito unapređenja integriranog prijevoza putnika na području Splita i Splitsko-dalmatinske županije, u čemu je Komora partner Gradu Splitu i svim ostalim dionicima.1 KOMENTAR

  1. Koji cirkus! Znaci sa autom dode dvoje ljudi na kopilici te pokusavaju parkirati na parking koji se placa sa 40tak mjesta. Plati dva sata cca 14kn, dvije karte 22kn pa nakon grada trci nazad na metro opet za 22kn i tako za muza i zenu (djeca ostala sa babom) jedna amortizacija odaska u grad kosta 58kn, fino… Pa lakse se guzvat po gradu dok se nade mjesto za parkirat jer onaj parking na kopilici je preveik i besplatan, a joj. A mi smo tako pametan narod da i dalje forsiramo trajektnu luku (ne rasterecuejmo je pomorskim prometom) koju je napravila Austro-Ugarska te od tada nismo ni mrdnuli

Comments are closed.