Ivo Grbić je prvi igrač kojeg je Atletico kupio pred novu sezonu španjolskog prvenstva. Atletico Madrid kupio ga je od Lokomotive za tri i pol milijuna eura i bonuse.

Osim novca, Lokomotiva je za Grbića dobila i zamjenskog vratara Alexa dos Santosa, dosadašnjeg trećeg vratara Atletica, ali i pravo na 15% odštete od sljedećeg transfera, piše Index.

Već sada je Grbić najskuplji izlazni transfer Lokomotive u povijesti, a također će ako Atletico isplati sve bonuse postati i najskupljim vratarom u povijesti Hrvatske ispred Lovre Kalinića.

“Jako sam sretan. Zahvalan sam što sam dobio priliku u ovako velikom klubu, svi su me sjajno primili. Ovo je ostvarenje sna, igram za jedan od najboljih klubova na svijetu”, rekao je Grbić na predstavljanju pa je dodao:

“Atletico je jedan od najboljih klubova na svijetu. Volim Simeonea, njegovu momčad i karakter. Klub je fantastičan, ovdje su igrali neki povijesni igrači poput Forlana, Torresa i Oblaka.”

Zadovoljan stanjem u Atleticu

Osvrnuo se i na činjenicu da će ispred njega na vratima Atletica biti jedan od trenutno najboljih vratara svijeta, Slovenac Jan Oblak.

“Ovo je jako bitan korak za mene. Na svakom treningu imat ću priliku učiti od jednog od najboljih golmana na svijetu, a za mene od najboljeg. Pričao sam već s Oblakom, svaki dan učim, to je moja filozofija”, rekao je Grbić i dodao:

“Pričao sam i s Vrsaljkom. Rekao mi je puno lijepih stvari o klubu, trener je sjajan i sretan sam što ću biti dio ove momčadi. Ja sam iz Splita, tamo igra najveći klub u Hrvatskoj i ima mentalitet zbog kojeg se nikad ne predaje. Takav sam i ja.”

Bio je odličan u Lokomotivi

Grbić je za Lokomotivu odigrao 74 utakmice i jedan je od najzaslužnijih za osvajanje drugog mjesta u HNL-u i povijesni ulazak u kvalifikacije za Ligu prvaka. U Kranjčeviću je stigao u ljeto 2018. iz Hajduka, u kojem nije dobio pravu priliku, iako je ona bila sve što je želio.

“Imao sam 19 godina kad su mi dali šansu. Igrao sam sedam utakmica, a protiv Splita i Belupa sam obranio penale. Navijači su stali iza mene, no u klubu očito nisu vjerovali da sam dovoljno dobar za Hajduk. Dvije i pol godine nisu mi dali šansu da pokažem što znam. Nisam tražio ni plaću, obitelj mi je iz Splita, i tražio sam samo šansu. Ništa više. Kao svakom klincu iz Splita, san mi je braniti za Hajduk. Nažalost, to se nije dogodilo i morao sam otići nekim drugim putem”, rekao je Grbić u nedavnom intervjuu za Index.



Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime