Za Ivana Mrvoša, mladog solinskog poduzetnika i osnivača Includea, proizvođača pametnih klupa, ovo je sjajna godina. Prvo ga je u veljači ove godine Forbes uvrstio na listu 30 Under 30 u kategoriji Manufacturing & Industry za 2019. godinu u Europi. Nakon toga krenuo je u dokapitalizaciju svoje kompanije u kojoj je prikupio 15 milijuna kuna – o interesu ulagača svjedoči da je već u prvom danu prikupljeno oko 7,5 milijuna – te joj je vrijednost porasla na 100 milijuna kuna.

Do kraja ljeta zapošljavat će 55 ljudi, razvojni tim koji radi na novim proizvodima ima će 18 zaposlenih, a za Index Mrvoš je otkrio i ambiciozan plan gradnje kampusa na 15 tisuća kvadrata. Ako se taj projekt realizira, bit će to prvi hrvatski smart city u koji će biti smještena proizvodnja, ali i stanovi za zaposlenike Includea koji nisu sa splitskog područja.

Include je u pet godina narastao i premašio broj od 50 zaposlenih, koliko će imati do kraja ljeta. Upravo imaju otvorene natječaje za 14 pozicija, a ljudima koji nisu sa splitskog područja, a žele raditi u Solinu, nude i smještaj. Kako bi trajno riješio problem smještaja zaposlenika i proizvodnje, Mrvoš u planu ima izgradnju kampusa koji bi, ako se realizira, bio prvi hrvatski smart city.

“U pregovorima smo s nekoliko ulagača i banaka, i sljedeće godine krenuli bi s gradnjom prvog hrvatskog smart cityja, kampusa koji bi vjerojatno bio smješten u široj okolici Splita, Hoće li to biti Split, Solin, Klis, još uvijek ne znamo. Razgovaramo s nekim načelnicima pa ćemo vidjeti kako će se to razvijati. Ideja je da napravimo proizvodni pogon koji bi imao oko 4500 kvadrata u kojem bi bili uredi, proizvodnja, laboratoriji i dodatno jedan coworking prostor za startupe s ovog područja koji tek počinju. Također u sklopu kampusa bi bilo 30-ak stanova koje bi besplatno koristili zaposlenici Includea koji nisu s ovog područja. Taj projekt bi koštao ukupno oko 28 milijuna kuna. To je sve još u fazi pregovora, a do Nove godine ćemo definitivno znati idemo li u to ili ne”, rekao je Mrvoš za Index.hr, a čitav intervju možete pročitati OVDJE.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime