Ivan Đakić, koji je u utorak priveden u Virovitici zbog objave jezive božićne ‘čestitke’ na Facebooku na kojoj ustaša drži glavu četnika, u srijedu oko 12 ispitali su u Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici.

Kako neslužbeno doznaje 24 sata, Općinsko državno odvjetništvo tražit će od istražnog suca jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućnosti ponavljanja djela. O tomu bi sudske vlasti trebale odlučiti do srijede popodne.

Inače, Đakić je prenoćio u pritvoru. Njegovu objavu osudili su i njegov otac, saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić, Vlada i političke stranke.

Đakić mlađi se ispričao i ispisao se iz HDZ-a. Prema Kaznenom zakonu, za poticanje na mržnju prema nacionalnoj manjini prijeti mu do tri godine zatvora.

– Danas će se znati ima li objava na Facebooku elemenata kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju te će se u skladu s tim postupati dalje – kaže Romeo Waller, općinski državni odvjetnik u Virovitici, za virovitički portal icv.hr.

– Konkretno, ako se utvrde elementi kaznenog djela, slijedi prijava sudu i istražni zatvor, ako nema elemenata kaznenog djela, slijedi odbacivanje prijave – izjavio je Waller.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime