SAŽETAK POLUVREMENA Istra 1961 – Hajduk: Gyurcso gospodari terenom

Sažetak prvoga poluvremena: dinamično, efektno i efikasno, s mnogo konkretnijim Hajdukovim završnim akcijama

SAŽETAK 1. POLUVREMENA


Zatvaranje 8. kola HT Prve lige pripalo je Istri i Hajduku na pulskom stadionu Aldo Drosina. Prethodni su ogledi donijeli nekoliko iznenađenja, prije svega pobjedu Gorice nad Osijekom i Lokomotive nad Rijekom. Hajduk se u drugoj Vulićevoj prvenstvenoj utakmici nada konačnoj konsolidaciji dosad bijedne i blijede igre i bijegu iz donjeg ranga prvenstvene ljestvice. Trener Zoran Vulić odlučio se za sljedeći početni sastav: Posavec, Juranović, Vučur, Lopez, Filip, Hamza, Caktaš, Palaversa, Jairo, Gyurcso, Ivanovski.

Prvi centaršut uputili su domaći igrači, opasnost je otklonio Filip, a zatim je Hajduk krenuo s konkretnijim akcijama. U 7. je minuti dvaput pokušao Gyurcso, prvo udarcem sa 17 metara, a zatim i volejom koji je završio iznad gola. Mađar je potom pokušao i iz dvaju kornera, bez većeg uspjeha, a potom je visok udarac s 12 metara uputio Caktaš. Posjed lopte Hajduku se ipak isplatio već u 21. minuti kad su prisilili Istrinu obranu na pogrešku u kojoj se Gyurcso domogao lopte i mirno zabio za 1-0. Već četiri minute kasnije isti je igrač povisio na 2-0, ovaj put nakon sjajne asistencije Jaira i prisebne realizacije jedan na jedan s Istrinim vratarom Čondrićem.

U 30. je minuti Ivančić opasno ubacio pred Hajdukov gol, ali Posavec je uhvatio loptu. Tri minute kasnije Hajdukovu je golmanu lopta ispala iz ruku, ali domaći napadači nisu iskoristili taj trenutak dekoncentracije. U 35. minuti Juranović ubacuje prizemnu loptu na prvu stativu gdje je pravovremeno utrčao Ivanovski i postavio visokih 3-0. Pet minuta kasnije Istra ipak dolazi do zgoditka za 3-1 nakon prekrasna Rodriguezova udarca s više od 20 metara. Sažetak prvoga poluvremena: dinamično, efektno i efikasno, s mnogo konkretnijim Hajdukovim završnim akcijama.

***

Hajduk: Posavec, Juranović, Vučur, Lopez, Filip, Hamza, Caktaš, Palaversa, Jairo, Gyurcso, Ivanovski.Istra 1961: Čondrić, Oneto, Rubić, Bosančić, Rodriguez, Ivančić, Grujević, Sane, Cardozo, Obeng, Mierez

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime