INTERVJU s Andreom i Barbarom, pobjednicama showa “Tri, dva, jedan – kuhaj!”: “S vremena na vrijeme volimo i junk food”

"U finalu je bilo zahtjevno jer smo za svaki slijed morali izbaciti 16 tanjura. Znači 96 tanjura, a to je, kad nisi profesionalac, jako teško" – priča Andrea

Andrea Pavlović i Barbara Kulišić pobjednice su šeste sezone RTL-ovog kulinarskog showa “Tri, dva, jedan – kuhaj!”. Splićankama nije bilo lako osvojiti laskavu titulu, novčanu nagradu od 100.000 kuna i Priminu kuhinju u vrijednosti od 30.000 kuna, opremljenu svim aparatima, jer su u finalu imale vrlo opaku konkurenciju!


Andrea i Barbara protiv Ružice i Barice borile su se do zadnjeg tanjura.

Andrea i Barbara dokaz su da „tiha voda brege dere“, od rezervnih su igrača dospjele do samog trona u showu „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ i to upijajući svaki savjet žirija, zanimanjem za svaki gastro-trik i, malo-pomalo, izbacivanjem ostalih natjecateljskih parova!

Nakon pobjedne porazgovarale smo s vrijednim curama, inače arhitekticama, zaposlenicama arhitektonskog ureda “Urbane tehnike”.

Jeste li se nadali pobjedi u showu s obzirom da ste na njegovom početku bile sve samo ne favoritkinje?

– Nismo se nadali pobjedi u showu. Mi smo općenito tom natjecanju pristupile bez ikakvih očekivanja, osim od samih sebe A ta su bila jako velika te smo zato djelovale uvijek jako samokritične.Koliko je show promijenio vaše znanje i spoznaje o kuhanju?

– Jako puno smo naučile kroz show, kroz svako kuhanje smo upijale sve savjete koje bi pritom dobijale od žirija, bile to kritike ili pohvale. Također smo uvijek promatrale i druge kandidate kako kuhaju jer mislimo da tamo svi možemo učiti jedni od drugih.Što vam je bio najgori, a što najbolji trenutak za vrijeme showa?

– Najgori dan je bio prvi dan u TOP 10 jer smo se zapitale “Što je nama ovo trebalo?!” a najbolji pobjeda nad glavnim favoritima

Arhitektice ste zaljubljene u kuhinju. Zanimljiv spoj…

– I mi mislimo da je zanimljiv spoj. Možda ne izgleda tako na prvu ali arhitektura i kuhanje imaju puno zajedničkih točaka. Kao što znamo da svako jelo mora imati priču (pozdrav Pažaninu!) isto tako i u arhitekturi svaka kuća mora imati svoju priču-koncept.

Splićanke ste na zagrebačkoj adresi. Koje su osnovne razlike zagrebačke i dalmatinske kuhinje?

– U Zagrebu nema piletine u fast foodu Šalu na stranu, životom u Zagrebu smo upoznale neka tradicionalna jela koja u Splitu nismo imali prilike probati, štrukle, purica s mlincima, ajngemahtec, kotlovina…Mi sve volimo!

Prakticirate li sam zdravu kuhinju?

– Naravno da ne. Volimo s vremena na vrijeme i junk food. Dok je trajalo snimanje showa, često smo se hranile pizzom i ćevapima

Je li mediteranska kuhinja dovoljno zastupljena na jelovnicima domaćih restorana?

– Mislimo da bi svakako mogla biti zastupljenija.

… a riba na dalmatinskim pijatima?

– Definitivno ne, pogotovo s obzirom na to da živimo u zemlji u kojoj nam je riba proprilično dostupna.

Koja vam je strana kuhinja najdraža?

Andrea: talijanska i indijska
Barbara: japanska i talijanska

Kuhana hrana vs. fast food?

– Definitivno kuhana hrana, iako nema većeg gušta nego počastiti se s vremena na vrijeme dobrom pizzom

Je li istina da danas sve manje mladih zna ili želi naučiti kuhati?

– Čini nam se da je danas, popularnošću društvenih mreža, kuhanje postalo dosta in i izgleda da dosta mladih zna kuhati. Unatoč tome, nismo baš sigurni koliko je istina ono šta nam je servirano kao lijepa slika na Instagramu ili Facebooku.

Jeste li ikada pokušale napraviti soparnik?

– Barbara je porijeklom iz Poljica tako da ona to ima u krvi.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime