Inspektori su na terenu bili sinoć, a bit će i večeras. Mate Lukić, voditelj postrojbe civilne zaštite Zadra, kaže za Dnevnik.hr kako je jučer bio prvi dan, u više od njih 200, da u 46 nadzora nije utvrđen niti jedan prekršaj.

Lukić ističe da su na terenu u tri smjene 24 sata dnevno te dodaje kako gradonačelnik od početka inzistira na tome da budu spremni i pripravni.

“Smatram da smo nakon 200 dana i sve opreme koju smo prošli, najspremniji od svih gradova u Lijepoj našoj”, smatra Lukić.

Najviše problema imaju s nepridržavanjem epidemioloških mjera, kršenjem radnog vremena i masovnim okupljanjima, a od početka nastave civilna zaštita ima i dodatnih problema.

“Od početka škole imamo problema s javnim prijevozom, smatram da to nije samo problem Zadra, nego i ostalih gradova, autobusne i tramvajske linije su pretrpane. Od petka je naših 20 pripadnika civilne zaštite konstantno na terenu”, kaže Lukić te dodaje kako su autobusi puni umirovljenika i tinejdžera koji “su dosta neozbiljni i sve shvaćaju kao zezanciju pa ugrožavaju sve ostale korisnike javnog prijevoza”, kaže za Dnevnik Lukić koji smatra da je javni prijevoz trenutno puno veći problem od noćnih klubova.

Lukić ističe da su u više od 200 dana nadzora upoznali sve ugostitelje u Zadru te s njima izgradili prijateljski odnos iako su od početka nadzora ulovili tisuće prekršitelja.

Za Zadarsku županiju epidemiološke mjere su produljene do prvoga studenoga. Na privatnim proslavama, svečanostima i karminama može biti najviše 25, a na svadbama najviše 50 ljudi.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime