IN MEMORIAM Sinjani se oprostili od sportskih legendi

Rodbina, prijatelji i suigrači danas su se na groblju Sv. Frane u Sinju oprostili od Dalibora Feđe Tripala i Branka Šimca, istaknutih igrača Junaka 60-ih i početka 70-ih godina prošlog stoljeća


U ove blagdanske dane s ovozemnog života u onaj drugi otišli su poznati Sinjani, istaknuti sportaši.


Rodbina, prijatelji i suigrači danas su se na groblju Sv. Frane u Sinju oprostili od Dalibora Feđe Tripala i Branka Šimca, istaknutih igrača Junaka 60-ih i početka 70-ih godina prošlog stoljeća, piše Ferata.

Dalibor, poznatiji kao Feđa Tripalo, rodio se 1946. godine i cijeli svoj uspješan igrački vijek proveo je u Junakovu dresu kao svestran igrač, koji je uspješno igrao u obrani i veznom redu sinjskih Plavih. Bio je neizostavan član šampionske momčadi Junaka koja je 1969./70. osvojila naslov amaterskog prvaka Hrvatske te one zlatne generacije koja je 1972. godine ostvarila ulazak u tadašnju Drugu jugoslavensku nogometnu ligu zapad. Pored Junaka, zanimljivo je kako je kao junior 1965., zajedno sa suigračem Jozom Kalinićem igrao za Hajduka na poznatom međunarodnom turniru Kvarnerska rivijera.

Branko Šimac rodio se 1939. godine, a najveći dio svoje nogometne karijere proveo je u svom Junaku. Kao mlad igrač uspješno je igrao za slovenski Maribor pa je potom stigao u Junaka, gdje je završio svoju igraču karijeru. Kao pouzdan i odličan desni bočni igrač bio je član šampionske momčadi koja je osvojila amaterski naslov prvaka u sezoni 1969./70.godine. Tu generaciju trenirao je Gojko Kolak, pored Tripala i Šimca tu su igrali Ugrin, Budimir, Šabić, Jović, R. Levantin, J. Kalinić, S. Kalinić, Romac, Sumina, Jovanović i ostali. Ostalo je zabilježeno kako je Šimac igrao i za amatersku nogometnu reprezentaciju bivše Jugoslavije.

Prije desetak dana Sinj je ostao bez svog uvaženog sugrađanina dr. Ivana (Ive) Vlajčevića. Otišao je na onaj svijet u 75. godini života. Kada se spomene sinjska košarka, njegovo ime je nezaobilazno u svim razgovorima i pričama o ovom sportu. Bio je kapetan i najbolji strijelac sinjskog košarkaškoga kluba Tekstilac, preteče Alkara, u razdoblju od kraja 50-ih i tijekom 60-ih godina prošlog stoljeća. Šjor Ivo bio je dio poznate generacije u kojoj su još igrali između ostalih Ivo Dalbello, Boško i Stipe Kontić, Mile Krajina, Nikola Viculin, Branko Lendić, Stipe Vrcan, Vojko Barać i drugi, a treneri su bili Branko Sulen i Dušan Ugrin. Košarku je ostavio po strani i posvetio se školovanju. Diplomirao je stomatologiju i radio u Švicarskoj gdje je započelo njegovo dugogodišnje prijateljstvo s poznatim Sinjaninom Tihomilom Rađom. Nakon uspostave samostalne Hrvatske, Ivo Vlajčević, kao i njegov prijatelj Tihi Rađa, vratio se u rodni kraj, gdje je završio svoj ovozemni život.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime