Imotski HDZ kontra Plenkovića: Radi se o uvođenju rodne ideologije, protiv smo Istanbulske konvencije

"Uvođenje rodne ideologije je u suprotnosti sa stavom i svjetonazorom naše stranke i naših birača što je opisano u članku 2. stavka 1. statuta HDZ-a..."

Da mnogi članovi HDZ-a nisu oduševljeni najavljenom ratifikacijom Istanbulske konvencije u Hrvatskom saboru, nije tajna.


Iako je još 17. ožujka objavljeno da Županijski odbor HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije daje punu podršku premijeru i predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću za proces ratifikacije Istanbulske konvencije, neke stranačke organizacije u Dalmaciji ipak su se predomislile.

Posljednji primjer dolazi iz Imotskog. Imotski je HDZ javno objavio da se protivi ratifikaciji Istanbulske konvencije.

U jednoglasnoj odluci, donesenoj 3. travnja, koju potpisuje predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Ivan Budalić, stoji da se imotski HDZ protivi ratifikaciji Istanbulske konvencije u Hrvatskom saboru.

“Na sastanku G.O. HDZ-a Imotski održanog 03. travnja 2018. godine donesena je jednoglasna odluka:

Gradski odbor HDZ-a Imotski u koordinaciji općinskih odbora HDZ-a Imotske krajine se zalaže za borbu protiv svih vrsta nasilja, a pogotovo nasilja nad ženama i obitelji.


Uvođenje rodne ideologije je u suprotnosti sa stavom i svjetonazorom naše stranke i naših birača što je opisano u članku 2. stavka 1. statuta HDZ-a:

„HDZ je narodna stranka koja okuplja sve slojeve hrvatskog naroda i drugih građana Hrvatske, čiji se program temelji na domoljublju, načelima demokracije i kršćanske civilizacije te drugim vrijednostima koje su u tradiciji hrvatskog naroda“.Slijedom navedenoga i vodeći se mišljenjem i stavovima vlastitih članova i simpatizera protivimo se ratifikaciji Istanbulske konvencije u Hrvatskom saboru” – stoji u priopćenju kojega potpisuje čelnik imotskog HDZ-a Ivan Budalić, ujedno i imotski gradonačelnik.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0