Bivša ministrica obrazovanja Blaženka Divjak rekla je za N1 da je dobro da je novi ministar obrazovanja Radovan Fuchs krenuo u konzultacije, ali da je odluka o uvjetima za početak školske godine ipak na samom ministru.

“Ono što su trebali, a vidim da nisu, jest iskoristiti akcijski plan za nastavu na daljinu koji smo donijeli 3. srpnja. Plan treba biti za cijelu godinu, a ne za početak školske godine. Treba urediti na najbolji način, da su djeca čim više u školama, a da budu sigurni”, rekla je Divjak.

“Uvijek se treba pripremati za najgori scenarij”

“Moramo imati spremne različite scenarije, osigurati opremu i edukaciju, a uvijek se treba pripremati za najgori scenarij”, dodala je.

Divjak je znakovitim riječima komentirala i današnje riječi premijera Plenkovića, koji je na sjednici vlade ustvrdio kako škola sigurno počinje 7. rujna.

“Tjedan dana prije uvođenja online nastave rekao je da su to bedastoće i da će djeca sigurno biti u školama. To vam je nekad pitanje trenutka, ali ima dovoljno vremena i ključno je da treba razumjeti da ne planiramo početak nego cijelu školsku godinu, i da uzimamo u obzir najgori scenarij”, istaknula je Divjak.

Ustvrdila je da ćemo sigurno imati 10-ak tisuća učenika u samoizolaciji te da je važno razrijediti razrednu nastavu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime