U zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici jedan je specijalizant pozitivan na koronavirus i zbog toga je 164 zaposlenika u samoizolaciji.

Potvrdio je to ravnatelj Vinogradske prof. dr. Mario Zovak.

– Imali smo incidentnu situaciju, mladi specijalizant s neftologije je nažalost pozitivan na koronavirus i zbog tog je kompletna ekipa s dijalize stavljena u izolaciju. Zaraženi kolega je navodni kontakt zaraženih iz bolnice Dubrava – rekao je Zovak za index.

Kaže da pacijenti nisu zaraženi.

– Zahvaljujući suradnji s Ministarstvom smo dobili dva liječnika iz Dubrave. Nitko od pacijenata nije pozitivan. Pacijenti na dijalizi i inače nose maske. U izolaciji je 164 osoba, kriteriji su jasni kad se netko stavlja u izolaciju – rekao je Zovak.

Na indexovo pitanje rekao je da se zasad dobro snalaze s ljudskim kapacitetima u bolnici, unatoč tome što je više od 160 zaposlenika stavljeno u izolaciju.

– Mi smo u redu s kapacitetima, imamo timove u pričuvi ionako, a smanjili smo i opseg posla u hladnim uslugama. Moram reći da zasad dobro kompenziramo te incidente i samoizolacije – rekao je za Index ravnatelj Vinogradske prof. dr. Mario Zovak.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime