Nova školska godina još nije počela, a već četiri hrvatske škole odgađaju početak nastave koji je po rasporedu u ponedjeljak 7. rujna.

Radi se o Srednjoj školi Prelog, Osnovnoj školi Marina Držića u Dubrovniku, Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski u Koprivnici te Osnovnoj školi Murterski škoji na otoku Murteru.

Ravnatelj Srednje škole Prelog Tomislav Gregur je u ponedjeljak za Međimurske novine rekao da je koronavirus ušao u Srednju školu Prelog.

– Dio kolektiva naše škole je u samoizolaciji u kojoj ćemo biti, kako je preporuka epidemiološke službe, dva tjedna – rekao je Gregur.

Tada još nije bilo poznato hoće li se nastava u toj školi odgoditi, ali je situacija bila jasna nakon jučerašnjeg izvješća tamošnjeg Županijskog stožera civilne zaštite. Dakle, u svim međimurskim školama nastava počinje 7. rujna, osim u Srednjoj školi Prelog gdje će početi tjedan dana kasnije – 14. rujna.

Školska godina u Osnovnoj školi Murterski škoji na otoku Murteru započet će online, zbog toga što je jedan zaposlenik škole pozitivan na koronavirus.

Načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije Nikola Blažević potvrdio je da je covidom-19 zaražena jedna osoba zaposlena u školi, zbog čega je u izolaciji više zaposlenih.

Županijski stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na današnjoj press-konferenciji otkrio je da imaju 11 novih slučajeva te da je virus ušao i u Osnovnu školu Antun Nemčić Gostovinski.

Načelnica Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice rekla je da će se prva dva tjedna u gradskoj Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski nastava održavati online te da je izvan stroja svo tehničko osoblje.

– Pozvala bih i roditelje i djecu da budu odgovorni, da koriste zaštitna sredstva, pozvala bih ljude da ne stigmatiziraju osobe koje su zaražene, treba se pridržavati epidemioloških mjera – rekla je Ostriž.

Iz navedene škole zaraženo je pet zaposlenih. Više njih je u samoizolaciji, među njima i jedna učiteljica čiji se nalaz čeka, piše Index.

Dubrovačka škola bit će zatvorena dva tjedna

Nakon što je utvrđeno da je jedan zaposlenik ustanove pozitivan na koronavirus Osnovna škola Marina Držića zatvorit će se na razdoblje od 14 dana, a nastava će se izvoditi na daljinu, izvijestila je u subotu Služba za odnose s javnošću Grada Dubrovnika.

U ovoj školi zaraza koronavirusom, odnosno bolest COVID-19, ustanovljena je kod kućnoga majstora te su zato sve osobe koje su s njime bile u kontaktu, a riječ je o sedam spremačica, upućene u obveznu samoizolaciju.

Sukladno preporuci epidemiologa, a zbog sigurnosti djece, nastavnika i osoblja u OŠ Marina Držića u iduća dva tjedna nastava će se izvoditi na daljinu, odnosno prema Modelu C, utvrđenom od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

O svim detaljima i samom izvođenju nastave roditelji i učenici bit će obaviješteni od strane razrednih nastavnika, istaknuto je u priopćenju.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime