Čitatelj nam je dojavio da je oko 11:30 sati policija stigla na Plitvice gdje se, prema njegovim navodima, nalazi skupina ilegalnih migranata. Poslao je i fotografije na kojima su vidljivi policajci koji razgovaraju sa skupinom muškaraca, nešto dalje parkirano je jedno policijsko vozilo i jedna marica.

– Razgovarao sam s čuvarom parka koji mi je kazao da je ovo česta pojava jer migranti lako mogu neopaženo preći brdsku granicu – kazao je čitatelj čiji su podatci poznati redakciji.

Njegove navode provjerili smo s glasnogovornicom PU Ličko-senjske, koja nam je samo potvrdila da policija postupa na području Plitvica, ali nije imala dodatne informacije.

– Policija na području Plitvica postupa na nekoliko osoba, još uvijek se potvrđuje njihov identitet. Ne mogu vam zasad reći radi li se o migrantima ili ne – kazala je glasnogovornica PU ličko-senjske.

Na pitanje znači li to da osobe kod sebe nemaju dokumente, kazala je da to ne može sada znati, već tek kad dobije izvještaj s terena, a ne može znati ni kada će ga dobiti, jer se to razlikuje od slučaja do slučaja. Na pitanje kad je stigla dojava po kojoj je policija intervenirala, kazala je da ima poziv na drugoj liniji te trenutno ne može više pričati s nama.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime