Hrvatska nogometna reprezentacija beskućnika u subotu se okuplja u Zagrebu, a samo dan poslije kreće na put života, na Svjetsko prvenstvo beskućnika u Mexico City.

Ovo je tek peti put od 2004. godine da Hrvatska ima priliku nastupiti na Svjetskom prvenstvu beskućnika, a zbog novčanih prilika nisu imali mogućnosti za redovito sudjelovanje. Ove godine zahvaljujući donacijama lokalnih zajednica kao što su Grad Zagreb, Grad Kaštela, Općina Okruk, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Zračna luka Split uspjeli su kupiti avionske karte koje su zahtijevale i najveća novčana sredstva.

Kako bi konačno, nakon 15 godina, Hrvatska reprezentacija beskućnika istrčala u sportskoj opremi kakva priliči osobama koje će braniti naše boje udružilo se nekoliko pojedinaca i organizacija, a sve s jednim ciljem: prikupljanjem sredstava za kupnju sportske opreme.

Akciju prodaje rabljene odjeće organizirao je Inner Wheel klub Split, preko 15 pojedinaca osobno je doniralo novac i sportsku opremu, a i naš portal je humanitarnom akcijom “Za Hrvatsku reprezentaciju beskućnika” u četiri različita događanja prikupljao sredstva za naše reprezentativce.

Danas se u Splitu spakirala sva sportska oprema koja je kupljena upravo sredstvima prikupljenim u nekoliko humanitarnih akcija, a u kojima je donacijama sudjelovalo nekoliko tisuća građana.

Kupljene su tenisice, sportske torbe, majice, rukavice za golmana i još mnogo toga, ali ono najvažnije jest drugi set dresova koji je po prvi put tiskan samo za Hrvatsku reprezentaciju beskućnika.

Sve utakmice naše reprezentacije moći ćete uživo pratiti na njihovoj službenoj Facebook stranici, a izvješća i fotografije prenosit ćemo i mi na našem portalu. Sretno, momci!1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime