I OVO JE DALMACIJA Dijelovi Dinare doslovno su zatrpani snijegom, sunčan dan omogućio spektakularne fotografije

Cijelo je područje pod dubokim snijegom. Prvi put ove godine moglo se fotografirati kristalno plavo nebo. Uživajte u zimskoj FOTOGALERIJI


Srijeda je donijela prolaznu stabilizaciju vremena, pa su mnogi krajevi konačno vidjeli sunce. Razvedravanje je na satelitskim snimkama naoblake omogućilo da se vide područja koja (ni)je prekrio snijeg. Tako se na jutrošnjoj satelitskoj snimci vidi da gotovo cijelu unutrašnjost zemlje prekriva snježni pokrivač. U Istri snijega ima na Učki, a u Dalmaciji na Biokovu, Dinari, Kamešnici i Svilaji.


Satelitska snimka naoblake otkriva i područja prekrivena snijegom

Današnje jutro bilo je među najhladnijima u dosadašnjem tijeku zime. Minimalne temperature zraka u kotlinama Like i Gorskog kotara padale su do -12°C. U Zagori su padale do -5°C, a slabog mraza bilo je ponegdje uz obalu i na otocima.

BIOKOVO ZAMETENO SNIJEGOM Posjetitelji uživaju u zimskim radostima, pogled s Vošca je veličanstven

Hladno je i u višem gorju, temperature zraka na vrhovima Biokova i Dinare približile su se -10°C. Jučer je na Dinari boravio planinar i fotograf Tom Samotnjak. Već smo javili da na najvišim vrhovima Dinare ima preko dva metra snijega, a Samotnjak je objavio fotografije s planinarskog skloništa Drago Grubać koje se nalazi kod vrha Ošjak na 1645 metara nadmorske visine.

Cijelo je područje pod dubokim snijegom. Prvi put ove godine moglo se fotografirati kristalno plavo nebo. Uživajte u zimskoj fotogaleriji.Dvojica planinara se popela do vrha Biokova sa zaleđene sjeverne strane planine: “Vidjeli smo nekoliko malih lavina”

NESTVARNI PRIZORI Ekipa planinara se probila do vrha Biokova: Nanosi snijega do tri metra!

Moja reakcija na članak je...
Vau
32
Haha
2
Hagić
8
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime